Ha pénz nem lenne akadály érdemes lenne Hold-bázist építeni, hogy a naprendszer bolygoit könnyebben elérjük?
"Mint mondtam kivéve a sarkokon. Ott meg nem feltétlen a legpraktikusabb bázist építeni!"
Nincs azzal baj, amúgy is a sarkok vannak a legkisebb meteorveszélynek kitéve.
Egyébként meg a Hold esetén nincs akkora akadálya az energia napelembázis műholdakról mikrohullámmal való lesugárzásának, mint a Földön. Nincs elnyelő légkör, nincs célzási hiba esetén felperzselős táj, nem röpködnek át a sugáron repülőgépek.
De ha ez túl sci-fi, akkor a hold körüli pályára telepített tükrökkel is meg lehet oldani az árnyékos oldali napelemek fényellátását.
Ennek előbb megvan a technikai háttere, mint magának a holdbázisnak. Ez tényleg csak pénz kérdése.
"Ezt is gondold át még 1x Wad. A Lagrange pontban lévő állomásra is el kell juttatni az űrhajó alkatrészeit, hogy összeszereljék. Az is plusz energia, üzemanyag stb.
Honnan jobb odalőni? A Földről vagy a Holdról?
Naná hogy utóbbiról."
Ennek egy másodpercig nem mondtam ellent.
Csupán azt írtam, hogy az űrhajót itt jobb összeszerelni, mint a holdon, meg innen jó indítani. A nyersanyag és az alkatrészek "beszállítására" tényleg a Hold a jobb, de ezt írtam is.
"Hacsaknem odavontatnak egy nagy aszteroidát a Lagrange pontra, és az állomás annak feldolgozásával foglalkozik. Bár az ilyen oda "vontatás" is plusz sok energia, üzemanyag és sok szonda együttes tevékenysége lenne..."
Akkor már jobban megéri csak a kitermelt nyersanyagot odahozni az aszteroidáról, magát a bányászbázist oda kell küldeni, ahol az aszteroida van.
A kitermelt nyersanyag valószínűleg töredék tömege csak az aszteroidának, gazdaságosan indítható kis adagokban lehetne Föld körüli pályára lődözni.
Űr és holdbázist egyszerre, kiegészítik egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!