Miért van az, hogy az álmainkat gyorsan, vagy szinte azonnal elfelejtjük, nem emlékszünk már rájuk?
Amit álmodunk, annak a 80%-át felébredéskor azonnal elfelejtjük, később meg már csak 1-2 rövid emlékfoszlány marad meg belőle, vagy még annyi se.
Miért felejtjük el az egész álmot? Miért nem emlékszünk rájuk?
Ez nem teljesen igaz, én nagyon sok álomra emlékszem több évre visszamenőleg is. Szerintem mentális állapottól függ, és attól hogy milyen hirtelen ébredsz. Ha óracsörgésre kelsz, vagy túl sok probléma nyomaszt, amint kinyitod a szemed, elfelejted az álmodat. Ha lassan ébredsz, még ott derengenek a foszlányok, és pár percig még vissza is tudod idézni. Ennek feltétele, hogy ne kezd el rögtön gondolkodni azon, hogy milyen feladatok várnak a napodban.
Én ezt tapasztaltam.
Nappal,s ez már ébredésünk után,a bal agyfél dominál elménkben,ami a racionálos gondolkodásért felelős.
Álmainkat,a jobb agyfél készíti,a bal által összegyűjtött emlékek alapján.
Ébredéskor,a jobbagyfél átadja a dominanciát a jobbnak,s ezért felejtjük el álmainkat.
Az,aki gyorsan ébred mindíg,azt hiszi,hogy ő sosem álmodik,pedig az agy sosem áll le.(Mármint,akinek egyáltalán megmozdul.:)
Az álmainkra úgy emlékezhetünk vissza,ha elhatározzuk,hogy álmodáskor felébredünk,és az odakészített íróegyközzel lejegyezzük néhány szóban.A jelszavakból,rendszerint beugranak elménkbe az álmok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!