Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha egy fa kidől az erdőben,...

Ha egy fa kidől az erdőben, de senki nincs ott, hogy hallja, vajon attól még hangosan teszi azt?

Figyelt kérdés
2010. máj. 13. 22:37
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de tegnap a Gyilkos elmék c. sorozatban pont ezt kérdezte a srác (Spencer Reid) :))) Viszont választ nem adtak a kérdésre.
2010. máj. 15. 15:26
 22/35 anonim ***** válasza:
Ezen már én is gondolkodtam. Mert ha nincs ott senki, akkor hogy bizonyítjuk be??
2010. máj. 19. 14:57
 23/35 anonim ***** válasza:
0%
ez paradoxon elmélethez sem lehetne hasonlitani szerintem ez hülyeség , atöl füg hogy ad a zajt vahy sem hogy hogyan miképen döl ki mekora sebeségel stb.
2010. máj. 19. 16:28
 24/35 anonim ***** válasza:
41%

egyetemi jegyzetünkből idézve:

A színlátás 3 alapfeltétele:

-a háttérből kiemelkedő tárgy

-a tárgyat megvilágító fény

-fényingert érzékelő szubjektum

egyidejű jelenléte.

ez ugye a látásra vonatkozik, és a 3. pont az a szem...

ezt át lehet alakítani fülre is.

és sztem ha nincs megfelelő érzékelő ami detektálja a hangot, akkor nincs is hang :)

2010. máj. 19. 18:41
 25/35 anonim ***** válasza:

Belátható, hogy az emberiség lététől RÉSZBEN függ a fa kidőlése, még ha nincs is ott aktuálisan senki

-környezetpusztítás, savas eső, atombomba bármi dönti ki

Ebből következik, ha a kidőlése függ, hangja is függ

- a Kinaiak odadobják a légelszívó bombát vákuumban hang sincs például

Nos, az hogy a fentiek milyen hatást fejtenek ki a kidőlés hangjára és az, hogy az a bizonyos ember aki éppen nincs ott milyen hatású az emberiségre EGYÜTTESEN határozzák meg , hogy elmarad-e a hang-

Összefoglalás:

1: logikailag levezethető, hogy a kidőlés hangja függ attól, hogy van-e ott valaki.

igen kicsi a hatás de van hatás

2: ez a függés elenyésző(milliárd milliárd része), azaz szinte semmi hatása sincs

3: akkor is függ attöl az embertől, ha csak milliárd-évenként egyszer működik, hogy semmi hatása sincs

2010. máj. 19. 18:42
 26/35 anonim ***** válasza:

* hogy semmi hatása sincs

a végéről törlendő, helyette

nem igaz, hogy hogy semmi hatása sincs

2010. máj. 19. 18:44
 27/35 anonim ***** válasza:

ma 18:41

Ha a hangon hangingert értesz, ez így van. Ha a hangon hanghullámot értesz, nincs így. Definíció kérdése.

2010. máj. 19. 19:03
 28/35 anonim ***** válasza:

viszont ha nincs mi érzékelje a hullámot, akkor abból nem lesz hang.

legalábbis szerintem...

2010. máj. 19. 19:27
 29/35 anonim ***** válasza:
58%

ma 19:27

Az a szó, hogy "hang", kétértelmű. Ha a hangélményt érted ezen, akkor nincs hang, amikor a fa megfigyelők távollétében dől ki. Ha a hangon a hanghullámokat érted, akkor van hang megfigyelők távollétében is (most írom le ebben a topikban ezt talán ötödször).

2010. máj. 19. 20:20
 30/35 anonim ***** válasza:
0%

Biztos, hogy igen, mivel ahol fa van, ott levegő is van, az pedig rezgésbe jön ha kidől a fa.

Azért, mert nem látja, nem hallja senki, attól még megtörténik.

Ez a schrödinger-i macskatéma megy szerintem egy kificamított orosz rulett. Ha a macskakísérletben is az a lényeg, hogy 50% esélye van a cicusnak a túlélésra éppúgy, mint a halálra, akkor ahhoz nem kell ennyiféle nyakatekert atomszar, elég egy forgótáras pisztoly, minden második helyében egy-egy tölténnyel. A végeredmény ugyanaz.

2010. okt. 15. 14:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!