mert így nem halljuk a külső zajokat.például a metrón énis max hangerővel hallgatom az mp3at hogy ne halljam a metró-zúgást.
2010. ápr. 3. 00:20
2/13 anonim válasza:
A zene, a hang, az úgy-e rezgés. Hát azt akarjuk, hogy minél jobban rezegtessen. Én is azt szeretem. Igazából olyan hangosan kellene hallgatni, ahogy alójában, eredetiben hangzana. Ha jó hangos, akkor a mellkasunk, meg még a hasunk is rezonál, mint egy gitárnak a teste.
Meg ha hangosan hallgatjuk, jobban bele tudjuk magunkat élni a zene hangulatvilágába, be tudunk lépni a "Mátrixába", ami nagyban növeli élvezeti értékét.
2010. ápr. 3. 19:12
5/13 anonim válasza:
Erősebb impulzusok érik az agyadat, ezáltal jobban ki tudja zárni az egyéb külső tényezőket, így csak a zenére fókuszál. Így jobban átélhető.
2010. ápr. 3. 20:02
6/13 anonim válasza:
Két válasz létezik: egy egyszerűbb és egy bonyolultabb.
Az egyszerűbb (összetett mondatban :). Az emberek számottevő része nem törődik a holnappal, a holnaputánnal pedig pláne nem, ezért nem érdekli, hogy 40 éves korától kezdődően egyre rosszabbul fog hallani és 55 évtől kezdve hallókészülékkel fogja csak "megérteni" az élő vagy a médiaközvetitette beszédet, hogy a hangok bizonyos frekvenciáit már nem is fogja hallani, és ha mégis, a zenét folyamatosan torznak fogja értelmezni.
A bonyolultabb túl bonyolult ahhoz, hogy arra válaszolni tudjak. Sajnos, nem vagyok pszichológus. :) Pedig "megérne egy misét..."
2010. ápr. 3. 21:03
7/13 A kérdező kommentje:
ejha, ezeket nem is gondoltam volna:) köszönöm
2010. ápr. 4. 00:08
8/13 anonim válasza:
Meg ha csak a zenére figyelünk, azaz nem olvasás közben hallgatjuk vagy ilyesmi, akkor ha hangosabb, hallhatjuk az apróbb, halkabb effektusokat is.
2010. ápr. 4. 16:10
9/13 anonim válasza:
Ha bizonyos (hangosabb vagy halkabb) zenei effektusokat már nem hallod, csak ha a többi effektust erősebbre állítod, akkor már most is halláskárosult vagy, mert különböző frekvenciákat már nem egyformán érzékeled, hallkabban hallgatva azok épphogy elérik a hallásküszöböd, vagyaz is lehet, hogy már nem. Ez pedig baj... Ha kétségeid vannak, menj el audiólógiára, ahol süket szobában bejátszott különböző frekvenciáknál kell jelezned, hogy mikor hallod azt meg először. A kapott értékelési görbe önmagáér beszél, és Te is értékelheted jelenlegi önmagadat...
2010. ápr. 10. 13:41
10/13 anonim válasza:
13:41
Köszi hogy ezt leírtad, de egyébként nem feltétlenül vagyok halláskárosult, voltam már ilyen vizsgálaton és minden rendben volt. Tudod, ha hallgatod a zenét 'koncentrálhatsz' külön az effektusokra, például dob, vagy akármi, és vannak halkabbak közülük, amire könnyebb figyelni hangosan, így értettem. (de ha ez is azt jelenti h halláskárosul vagyok akkor ez van:P)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!