Mit jelent az, ha valaki kétkezes? Miért alakul ki? Mi az oka?
Szia!
Én balkezesnek születtem és az óvodában jobbkezesnek neveltek...hála a jó öreg szocializmusnak.
Nálam ez úgy néz ki, hogy sok helyre tudok egyszerre figyelni, és mindkét kezemmel tudok pl.írni, akár egyszerre is. Sőt mikor kézis voltam kimondottan jól jött! :P
Nekem nincsenek beszédzavaraim, vagy olvasási nehézségeim....magyar szakos egyetemista vok...de mondták már, hogy szerencsém van, mert akár nagy bajaim is lehetnének. Bár mikor vezetni tanultam kicsit kevertem a kezeimet...de megszoktam és lett jogsim is. Mi ebből a tanulság??? Aki balkezesnek születik, legyen balkezes! :)
Én azért lettem kétkezes, mert...
Alapjába véve balkezes vagyok, de az óvódában ÖNSZÁNTAMBÓL átneveltem magam jobb kezesnek. Nagyon rossz volt, hogy különc voltam, ezért elkezdtem mindent a jobb kezemmel csinálni... hát igen, most az az eredménye, hogy kétkezes lettem. Van ilyen :)
...magyar szakos egyetemista vok...
Mégis azt írja, hogy "vok". Nem hiszek a szememnek.
A kedves 4. válaszolónak üzenem:
Én VAGYOK a magyar-szakos egyetemista, akit leszóltál, mert azt írtam, hogy "vok".
Maradjunk annyiban, hogy nem ez volt a kérdés, hogy hogy helyes a szó, és nem is az volt a kérdés, hogy helyes-e ha valaki szlengben ír.
Egyébként idén diplomázom nyelvészként és hagyjuk meg inkább ennek az eldöntését a nyelvészeknek. Abból, ha valaki dilettáns módon önnyelvművelésbe fog, annak nem lesz jó vége.
Egyébként a vok, vki, vmikor stb. szavak semmiben sem különböznek a zongora, bogár, erdő stb. szavaktól, emrt ezeket is rövidítéssel hozták létre Kazinczy-ék.
Szóval ennyit erről.És a kérdés továbbra is a kétkezesség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!