Mitől alakul ki valakiben a "mágikus gondolkodás"? Mi kell ahhoz, hogy valakiben ez alakuljon ki?
google... pszichológia könyvek... semmi köze nincs az ezotériához...
amúgy meg minek mondjam el? aki azt se tudja, mi az, honnan tudná a választ a kérdésemre?
na de mindegy, inkább utánajárok magamtól, törlöm a kérdést
sziasztok
megnéztem neked neten, és kisgyermekeknél 3-6 éves korig tapasztalható, de ha jól sejtem egy idő után megszűnik. az én meglátásom ezzel kapcsolatban, hogy ekkor a gyermek még nincsen kitéve annyira a fizikai nyomásnak, a világ által indukált illúziónak és tisztább az értelme. persze ezt egy külső szemlélő nem igazán érti. ahhoz hogy visszatérjen felnőttkorban is ez a dolog, nos le kell rakni valamit az asztalra, mert ha jól gondolom akkor ez egy amolyan tisztánlátás, s ha az, akkor bizony jó jellem kell elsősorban hozzá, mivel az elfogultság, ragaszkodás, vágyódás, amik a tapasztalás miatt léptek érvénybe az embernél, mit hajlamok, az az önzéshez tartozik, és ez húzza a fátylat ez a dolog elé. persze azt sem ártana megtudni, hogy miért van ilyenre lehetőség.
lehet félrebeszélek, és másra gondolok, mint amiről szó van.
üdv
26/F
LastOne.Left
Utolsó előttinek köszönöm a válaszát :)
Utolsó pedig írjon üzenetet az oldal üzemeltetőinek, hátha utánanéznek, hogy mit tudnának tenni az ügyben! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!