Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit tesz a mikrohullám az...

Quatermain kérdése:

Mit tesz a mikrohullám az étellel, hogy egyre többet hívják fel a figyelmet a veszélyére?

Figyelt kérdés
Először is mi a valóságalapja ennek?
2016. okt. 22. 02:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
52%

"A mikrohullám "sugárzása" lényegében hösugárzás, ami azonos a tüzhelyek, fütötestek, Nap, infralámpa, stb sugárzásával, azaz egy teljesen terméseztes dolog.


Aki nem ismeri a fizika alapjait, azt át lehet verni ilyen pánikkeltéssel, értelmes embereket nem."


Atyafej. Ekkora ökörséget leírni, és ekkora mellénnyel!

A mikrohullám NEM hősugárzás! A mikró 3GHz-cel melegíti a vizet, a hősugárzás meg _mindent_ melegít, mert sokkal magasabb frekvencia, úgyhogy másképpen lép kölcsönhatásba az anyaggal. Illetve nem is frekvencia, hanem frekvenciatartomány. Ha egy tűz sugárzásának a spektrumát megnézed, egy dimbes-dombos valamit fogsz látni, ha a mikróét, egy TÜSKÉT.

SEMMI köze a természetes hősugárzáshoz.


"Aki nem ismeri a fizika alapjait" - khm....

2016. okt. 22. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
33%

"SEMMI köze a természetes hősugárzáshoz." - már azon kívül persze, hogy mindkettő elektromágnesesség, fotonok sokasága, amelyek energiát közölnek. De ugyanezt pl. az UV-ról is elmondhatnánk, vagy a röntgenről. Ugye, milyen jó ötlet lenne röntgennel melegített ételt enni?...

Most ezzel persze nem azt mondom, hogy a mikrohullámmal melegített étel is ugyanolyan veszélyes, vagy egyáltalán hogy veszélyes-e, mert nem tudom, és igazából a nagy arcok mögött senki nem tudja. Van egy bevált módunk az ételek megmelegítésére, ez a TŰZ, ez működik, ez ki lett próbálva pár tízezer éven át. De nem, mi nekiállunk egy tüskével melegíteni valamit, és aztán MEGESSZÜK. Aztán megy a vita, hogy káros vagy sem. Miért kell kísérletezni magunkon ilyen hülyeségekkel?

2016. okt. 22. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"Roncsolja a molekulaszerkezetet, ami mutációkat okozhat a sejtekben."

Jesszusom, milyen mutációk jöhetnek létre egy döglött növény, vagy állat sejtjeiben? Az a szelet karaj, amit megmikrózol, az már rég nem él, hogy a francba mutálódna?

"Ez viszont inkább magas fokozaton (350W felett) történik, alatta állítólag nem veszélyes"

Ez meg aztán végképp hülyeség. A mikrohullámú sütő 2,45 GHz-es rádióhullámokkal működik, tök mindegy, hogy hány W a teljesítménye. Amúgy a 350 W azt jelenti, hogy 10 másodpercig 1 kW, majd 20 másodperc szünet, majd ismét 10 másodperces 1 kW-os teljesítmény következik.

2016. okt. 22. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
97%

"Miért kell kísérletezni magunkon ilyen hülyeségekkel?"

Anno a gőzmozdonyra is azt mondták, hogy veszélyes, mert túl gyors, mert a szikrák tüzet okozhatnak, és egyébként is, semmi szükség nincs ilyen hülyeségekre. Ha hallgattak volna rájuk, még mindig lóháton járnánk munkába.

2016. okt. 22. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
50%
Brit tudósok kimutatták, hogy naponta sok ezer olyan ember hal meg, aki mikrózott ételt fogyasztott! :D
2016. okt. 22. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 EagleHUN ***** válasza:
100%

Ahogy előzőek közül már sokan jól leírták (de vannak akik nem értik) összefoglalom én is:

[link]


- 2.4Ghz -en működik, a rács méretezésénél fogva ezt a tartományt és mi alatta van nem engedi át! A jóval magasabb frekvenciákat viszont igen.


- Így ha valóban jól van árnyékolva a GSM (800,900) EDGE (1800,1900) 3G (2100Mhz) nem szabad hogy kicsörögjön odabent!


- Árnyékolási hiba égési sérülést okozhat. A folyadékban gazdag szervekben hamarabb. Pl szétdurranhat a szemgolyód ha belenézel egy működő magnetron kimenetébe. (Viszont más módon egészségkárosodást nem okozhat, csak hőhatással.)


- Ugyanis az minden mikróban maximumot ad le. Ami 1000-1200W körül van. A teljesítményszabályozással a működési időt állíthatjátok! Minél alacsonyabb teljesítményre állítod a mikról annál rövidebb időre kapcsolja be a magnetront, a köztes időkben csak forgat és szellőztet!


- És persze hogy roncsolja az étel szerkezetét, ugyanúgy mint minden más sütés. Így nekünk ez rákot meg egyebeket nem okozhat.


- Szóval ezeknek a felhívásoknak nincsen valóságalapja, egyszerű pánik és félelemkeltés, tudatlanság.


//10 évig javítottam GSM, EDGE, 3G erősítőket mobiltelefon tornyokhoz. Melyek frekvenciája mint fentebb látható gyakorlatilag a mikrosütőével egyező tartomány. (Így is fedezték fel, hogy melegítésre is jó. Az alufóliás csoki megolvadt a szervizes zsebében.)

Hangolásukat részben működés közben végeztem. Igaz ezek csak pár 100W-osak voltak de már kellemesen melegítették a kezem. Így több millió kW járt át 10 év alatt napi 8-12 órában.

Közben alapvető egészségem ugyanolyan vagy jobb mint előtte.

3 pollenallergiát kivéve, ami ezidő alatt jött elő. De ezzel ez nemigen lehet összefüggésben, max. az oldószerekkel amiket használtunk a tisztításukhoz. És nem vagyok egyedül, ez idő alatt 100-ak dolgoztak ugyanott ugyanígy, ez idő alatt egy kollégánál sem jelentkezett semmi ami a mikrohullámok "káros"-ságára utalna. Belátható hogy ehhez képest a mikrós kaja smafu. Így a félelem is a használatától alaptalan.//

2016. okt. 22. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 Mojjo ***** válasza:
100%

Na, akkor, hogy ezt a mobiltelefoncsengéses városi legendát végre eloszlassuk:



[link]


[link]


[link]


Az, hogy kicsöng-e a telefon, vagy sem a mikróban, pontosan semmit nem mond a mikródról. Hülyeség úgy ahogy van a mikró tesztelésére.

2016. okt. 22. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm, hogy válaszolt. Az elsőnek is megköszönöm, hogy eszembejutatta a Faraday-kalitkát, ami egy létező dolog. A legsötétebb óra c. filmben is használták, akkor még nem tudtam hogy a valóságban is létezik, ugyanez van a mikróban. Ahhoz hogy tesztelni tudjuk hatékonyságát, a Bluetooh alkalmas erre. Kapcsoljuk be az egyik készülékünket láthatóra és tegyük be a mikróba, NE KAPCSOLD BE A MIKRÓT! ha látjuk az eszközön a másik készüléket, akkor hibás a mikrónk.


Egyébként az nekem is fura, hogy a porcelán forróbb, mint az étel. Pedig abban mennyi vízmolekula lehet? :)


Azonban műanyagot, legyen az edény akármi, azt semmiféleképp nem tennék bele.

2016. okt. 22. 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!