A mikrohullámú sugárzás mennyire káros az egészségre? Lesz bajom attól, ha egy szétszedett mikrót működésre bírtam?
Hosszú percekig üzemeltettem az udvaron egy régebbi mikrohullámú sütőt leszedett ajtóval, hogy áthidaltam az ajtó kerete mögötti kapcsolókat. Utána kiszedtem a magnetronját, meg a kapcsolódó dolgokat és úgy helyeztem áram alá. Az első pár másodpercben álltam szembe vele, utána oldalt álltam, a sütőtér magasságában az alhasi részem volt, ahogy álltam a kisasztal mellett. Amikor kiszedtem a magnetront az már egyáltalán nem volt felém fordítva, csak be volt kapcsolva meg nagyjából fél m-re tőle elé tettem a kezem.
Lesz belőle valami egészségügyi bajom? Okozhat valami genetikai károsodást?
Szia!
Ez azért eléggé meggondolatlan cselekedet volt! Ilyet nem szabad csinálni, még véletlenül sem! A mikrohullámú sugárzás nem olyan, mint ha csernobil mellett lennél, hanem piszkosul melegít! A bőrödet és belső szerveidet melegítheti, mégpedig úgy, hogy észre sem veszed, már kész a baj! Valószínűleg, ha nincs bőrpír sem, akkor megúsztad, de azért figyelj oda, hogy nincs-e égési sérülésre utaló nyom. (Valószínűleg nincs, azt már láttad volna!) A gyerek kérdés, meg hát ez olyan, mint amikor forró vízbe ül a delikvens, hogy ne legyen gyerek, azaz a meglévőket elpusztíthatja, de a később termelődőkkel már nem lesz gond!
750-900W még a távolság köbével számolva (fél m) is gondot okozhat, mert mi van akkor ha a magnetron jele fókuszálva van? Ha ez az igazság, akkor nem köbös összefüggés van a távolsággal.
6 Ezt a logikát meg honnan szedted ? A telefon és a mikró hullámhossza között 3cm az eltérés az egyik 15cm a másik 12cm . Miféle árnyékolás az ami különbséget tud tenni a kettő között .
A mikrók ajtaján ugyan az a szabványos pár mm átmérőjű kis lukacsos lemez van .ha ezen átmegy a 2,5ghz akkor át megy a 1,9ghz is .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!