Valóban káros kisugárzása van a mikrónak?
nem fogsz meghalni, ne félj.
de jobb, ha a mikrót békén hagyod.
én egyáltalán nem eszem semmit, ami a mikróból származik, és nem is vagyok a közelében sem, ha működik.
de ne félj, nem fogsz meghalni, csak jobb az ilyen dolgokkal óvatosan bánni.
Köszönöm, most picit megnyugtattál :)
Azt hiszem, én is ezentúl inkább más melegítési opciót választok..
A mikrohullámú sugárzás nem ionizáló (mint például az UV- vagy a röntgen-sugárzás - lásd: [link] ), nem radioaktív sugárzás, így közvetlenül nem roncsolja a DNS-t, nem rákkeltő.
Mivel a mikrohullámú sütő fémháza és rácsos fémajtaja van, így az ott keletkezett 2450 MHz frekvenciájú elektromágneses sugárzást Faraday-kalitkaként ( [link] ) benntartja és csak nagyon elhanyagolható - az egészségügyi határérték alatti szinten - engedi ki. Ráadásul az elektromágneses sugárzás intenzitása a távolság négyzetével fordított arányú mértékben csökken ( [link] ).
Az egyes ezo-/bio-/öko-/női-/áltudományos-lapokban megjelent rémisztgetős firkálmányokra - amelyek például azt állítják, hogy a mikrosütő szétroncsolja a vízmolekulákat (nem vízbontó berendezés az!) - meg nem érdemes hallgatni.
Az ott olvasható sületlenségek cáfolata:
mindenki látja, hogy másmilyen lesz az étel, ha a mikróban melegszik, mint ha a sütőben.
nem természetes módon melegszik föl az étel.
nemrég olvastam szintén ugyanilyen pökhendi, ködpiszkáló-stílusú tudományos magyarázatot arról, hogy az, hogy a cukor nem tesz jót, merő hülyeség.
ugyanígy van mindenről ellenvélemény.
nyilván rengeteg pénz van a mikrógyártásban, a cukorgyártásban, érdekek fűződnek a magyarázatokhoz.
" mindenki látja, hogy másmilyen lesz az étel, ha a mikróban melegszik, mint ha a sütőben. "
A hagyományos és a mikrohullámú sütőben végzett sütés/főzés között a végeredmény szempontjából nincs nagy különbség - mind a kettőnél a bennük levő molekulákat a hőközlés révén mozgatjuk meg, és ezáltal hőt generálunk. Csak a hagyományos főzésnél a hő inkább hővezetés módján terjed, a mikrohullámú sütőben meg hősugárzás útján.
Ha egy mikróban egy kancsóba melegítek fel vizet, illetve megteszem ugyanezt egy merülőforralóval és a felmelegített vizet beleöntöm egy bögrébe (leellenőrzöm a hőmérsékletét, hogy hasonló legyen) és szervírozom neked, nem fogod megmondani, hogyan melegítettem fel a vizet - az hétszentség.
"nem természetes módon melegszik föl az étel. "
Szimpla hősugárzás révén melegszik fel, ami a természetben előfordul - lásd a Nap felmelegíti a Földet - csak a sugárzás frekvenciája más (a Nap inkább infravörös sugárzást használ, ami nagyobb frekvenciájú ez által nagyobb energiájú).
"ugyanígy van mindenről ellenvélemény. "
Igen ám, csak nem mindegy, hogy tudományos alapú-e vagy sem. Utóbbi esetben csak rémisztgetésre jó.
Mondok egy példát: a mikrohullámú sütő használatának "rémségeit" firtató firkálmányokban sorra fellelhető, hogy a "mikrohullámú sütő szétbontja a vízmolekulákat".
Nos egy vízmolekula roppant egyszerű szerkezetű: két hidrogénatom kapcsolódik egy oxigénatomhoz egy erős kovalens kötéssel. Ahhoz, hogy ezt szétbontsuk, egyenfeszültséget használó elektrolízis vagy igen nagy (2000 °C fölött) hőmérsékletű termolízis kell - ez nem játszódik le, nem jön létre hidrogén- és oxigén-gáz keveréke.
Amik szétbomlanak - mindegyik főzési metódusnál - az a vízmolekulák közötti gyenge hidrogénhíd, de ezek a főzés után újból összeállnak.
"érdekek fűződnek a magyarázatokhoz."
Az áltudományos összeesküvéselmélet-hívők utolsó bástyája a lobbiérdekek (az NWO, a "náczizsidóufók", a "tudjukkik") mindenek fölé helyezése, és azok elhallgattató szerepének mantrázása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!