Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit tesz a mikrohullám az...

Quatermain kérdése:

Mit tesz a mikrohullám az étellel, hogy egyre többet hívják fel a figyelmet a veszélyére?

Figyelt kérdés
Először is mi a valóságalapja ennek?
2016. okt. 22. 02:16
1 2
 1/18 anonim válasza:
0%

Roncsolja a molekulaszerkezetet, ami mutációkat okozhat a sejtekben. Ez viszont inkább magas fokozaton (350W felett) történik, alatta állítólag nem veszélyes. Onnan tudom, hogy személyesen beszéltem erről Tóth Gáborral (országosan ismert élelmiszeripari mérnök, az e-számos könyvek írója).

A sugárzás viszont nem jön ki a mikróból ha helyesen működik és becsukod az ajtaját működés közben, mivel az Faraday-kalitka, és nem tud kilépni onnan, azért van benne rács is az ajtaján.

2016. okt. 22. 03:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
95%
Semmi veszélye nincs. Csak ma, ha egy "tudós" nem tud más eredményt felmutatni, kitalálja valamiről, hogy veszélyes, rákot okoz, egészségtelen stb,és sokan elhiszik nekik.
2016. okt. 22. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Forró lesz tőle az étel/ital, könnyen megégetheti a nyelved, ha nem vigyázol!
2016. okt. 22. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
97%

A mikrohulam az ételben lévö vizet melegíti (a vízmolekulákat hozza rezgésbe) és ezért melegszik fel az étel.


Ha hagyományos módon melegítesz egy ételt, ott ugyanez történik, a höközlés miatt a vízmolekulák rezgésbe jönnek és az étel melegszik.


Akik szerint veszélyes, azok csak addig jutnak, hoyg "sugárzás = veszély" és nem tudnak különbséget tenni a különféle sugárzások között. A mikrohullám "sugárzása" lényegében hösugárzás, ami azonos a tüzhelyek, fütötestek, Nap, infralámpa, stb sugárzásával, azaz egy teljesen terméseztes dolog.


Aki nem ismeri a fizika alapjait, azt át lehet verni ilyen pánikkeltéssel, értelmes embereket nem.

2016. okt. 22. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg úgy lehet letesztelni a mikród, hogy beleteszel egy telefont (nyilván nem indítód el a melegítést), és felhívód. Ha kicsöng, akkor nem zár jól. Egyébként semmi veszélyes nincs benne.


Viszont arra kíváncsi lettem, hogy mi a tányér összetétele? Mert néha az lesz tök forró, nem a kaja. :D

2016. okt. 22. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

" Ha kicsöng, akkor nem zár jól."

Vagy nem olyan a benne lévő rácsméret, amin 1800/1900/2400MHz-es hullámok nem tudnak átmenni.

2016. okt. 22. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 Mojjo ***** válasza:
100%

@1:

"Roncsolja a molekulaszerkezetet, ami mutációkat okozhat a sejtekben."


Nem semmi tehetség kell ekkora címeres marhaság kitalálásához. Emberek, gondolkozzatok már! Egyrészt persze, MINDEN melegítés roncsolja a "molekulaszerkezetet" (már amelyiket) - jó példa erre, ha tükörtojást sütsz, ott a fehérjék molekulaszerkezete látványosan roncsolódik, hiszen _pont ez a célunk_. A mikróban is roncsolódnak a fehérjék, ja. És akkor mi van? Megesszük, a gyomrunk lebontja aminosavakra, más fehérjéket állít az alapjaiból elő és ennyi. Mégis hogy a pék tökébe tudná ez a mi DNS-ünket befolyásolni, mutációt okozni? Komolyan mondom, ekkora baromságot. És emberek ilyesmiből meggazdagodnak. Szégyen.


A mikrózott kajától senkinek nem lesz semmi baja, mindenki nyugodtan nyugodjon meg, attól megnyugszik!

2016. okt. 22. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 Mojjo ***** válasza:
100%
Ez a tegyünk bele mobilt, és nézzük kicsöng-e a másik IQ betyár baromság. Elképesztő, hogy emberek ilyesmit benyalnak, de hogy még terjesztik is...
2016. okt. 22. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Én írtam a mobilosat, és ez most nagyon szomorúvá tett engem, amit mondtok. :O Mert ezt a fizika tanárunk tanította nekünk gimiben... (és annyira nem értek a tárgyhoz, hogy magamtól lássam, hülyeség-e)
2016. okt. 22. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

A mikróban egy kicsit másképp melegszik az étel, mint a tűzhelyen. Ha beteszel pl. egy lekváros sütit, akkor csak a lekvár melegszik. Emiatt előfordulhat, hogy túlméretezed a melegítést, a lekvár kiforr, közben a süti hideg marad, stb.

Na meg az összefröcskölt sütőn kívül még jól meg is égetheted magad ilyenkor a lekvárral.


Más veszélye nincsen egy JÓL MŰKÖDŐ mikrosütőnek.

2016. okt. 22. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!