Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A tesla tekercs müködéséhez...

A tesla tekercs müködéséhez elektromos rezonancia kell? Ahoz hogy ez létre jöjjön mire van szükség?

Figyelt kérdés

2016. szept. 29. 21:46
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Megnéztem a kapcsolási rajzot.

Ennek így hirtelen csak a bal oldalát ismertem fel de már ott is a kondenzátor alá 6.8k volt írva. Nem hiszem hogy ez így pontos lenne. Ilyen kondenzátort nem hisszem hogy nagyon be tudnék szerezni és a kapcsolás bal oldal tudtommal egy astabil multivibrátor ami ekkora kapacitással nagyon kis frekvenciát csinálna.

Lehet én tudok valami rosszúl nem vagyok még túl tapasztalt de nekem ez így nem stimmel.

Köszönöm azért.

De szerintem szét szedek egy fölösleges kicsit régebi rádiót és átalakítom hogy magasabb frekvenciákat is érzékeljen.

2016. okt. 23. 16:11
 22/23 anonim ***** válasza:

Jogos az észrevétel, az alkatrész jegyzékben 6,8 nF-os kondenzátorok szerepelnek.

Rádió átalakítás? Bizonyára tudod a zsebrádiók /néhány elrettentő példától eltekintve/ szupeheterodin rendszerűek. Tehát az elsődleges rezgőkör átalakításán kívül a keverő-oszcillátort (vagy lokál-oszcillátort) is át kell hangolni. Házilag nekem problémásnak tűnik.

2016. okt. 24. 22:18
 23/23 A kérdező kommentje:

Értem.

Köszönöm a segítséget.

2016. okt. 25. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!