Érdemes másodszor Mensa-tesztet írni?
Pár éve írtam és 125-130 közötti lett.
Van itt olyan, aki esetleg másodszorra bekerült? Szeretnék magamnk még egy esélyt adni így, felnőtt fejjel.
(Tizenévesen írtam.)
"A kihívás kedvéért, magadnak még oké, de hogy önéletrajzba beleírni, na ne szórakozzunk..."
Szerintem is nevetseges.
Hát a curriculum vitae főcíme nálam sem ez lenne, tényleg nem érdekel senkit, ha a szakmai előmenetel magárét beszél. Magamtól nem írnám bele.
De ha egy felvételi beszélgetésen esetleg elhangzik egy kérdés, hogy tudom-e, mennyi az IQ-m, na akkor szerintem nem egy rossz pont kicsapni az asztalra egy MENSA-tagságit. :D
Ja és még valami, nem hiszem, hogy az a főnök elutasítana egy MENSA-tagot, HA Ő AZ LENNE. :D
kabe annyira lenyeges egy allasinterjun a menza tagsag mint az hogy mennyivel nyomsz fekve vagy milyen gyorsan futod a 100 metert.
Az IQ teszt azt meri hogy milyen jol tudod megoldani az IQ tesztet. Ennyi. Gyakorlati jelentosege nulla, erre kulon klubot alapitani... Hat.
Megsem irod be az oneletrajzodba hogy tagja vagy egy futoklubnak, mert nem relevans.
Pont ugyanigy nem relevans a menza tagsag sem.
"Pont ezért döntöttem úgy, hogy belépek ebbe a "gittegyletbe", mert ez az egyetlen közeg, ahol nem érzem magam kellemetlenül, mert a sors kifürkészhetetlen akaratából az egyik részképességem jobban működik, mint másoknak."
Uhh, de kemény szöveg... :) Látjátok ezt a bácsit, gyerekek? Na ezért nem szabad belépni a Mensába!
"Megsem irod be az oneletrajzodba hogy tagja vagy egy futoklubnak, mert nem relevans.
Pont ugyanigy nem relevans a menza tagsag sem."
Nos, lehet, hogy van sok állás, ahol az értelmi-logikai képesség nem releváns.
Én olyanban még nem dolgoztam.
"ahol az értelmi-logikai képesség nem releváns. "
Semmi ilyet nem mer az IQ-teszt.
Általánosságban, ha azt akarod elérni, hogy intelligensnek tartsanak, annak kevéssé hatásos módja bejelenteni, hogy "intelligens vagyok" vagy "magas az IQ-m", mivel sokakból ez épp ellentétes hatást vált ki ("Ha olyan intelligens lennél, akkor tudnád hogy ezt az emberek ezt közvetett információkból, maguk szeretik leszűrni").
Arról nem is beszélve, hogy ha tetszik, ha nem, a Mensa-ról köztudatban élő kép inkább "okostónik gyülekezete" mint a TTK Profeszori Tanácsa, és nem tudhatod, hogy a felőled döntő illető is ezen a véleményen van-e.
Szóval én is úgy gondolom, hogy az IQ önéletrajzban hirdetése nem vall jó helyzetfelismerésre, ami pedig az IQ-nál az esetek többségében értékesebb tulajdonság. És ha ezzel nem is minden főnök van így, minek beletenyerelni ilyesmibe?
/"ahol az értelmi-logikai képesség nem releváns. "
Semmi ilyet nem mer az IQ-teszt./
Akkor fogalmazd már meg, szerinted mit mér.
Gyanítom, hogy a te szubjektív válaszod a "semmit".
Csak a világot nem a te véleményed irányítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!