Érdemes lehet másodszor is megírni a Mensa-tesztet? (lent)
Az online tesztjükön mindig 125 feletti jön ki. Illetve kitöltöttem egy dán egyetem által készítette tesztet is, ahol 130-at jelzett ki:
Viszont a Mensa hivatalos tesztjén 119-125-öt jelzett ki. Bár hozzá kell tenni, hogy nem igazán aludtam előtte mert nagyon vizsgadrukkos típus vagyok így nem épp kipihent formában írtam.
Magamról annyit, hogy általában a környezetemben élő embereket lassúnak látom, nem értik meg amit mondok, ki kell fejteni, míg én félszavakból is értem őket.
Olyan társaságot keresek, ahol úgymond "gyorsabban" gondolkodó emberek vannak.
Számít valamit hogy mennyi az iq-d?
Másrészt a teszt ismétlése, készülés, tanulás, csak torzítja a végeredményt.
Szerintem is igen, ha tényleg érdekel. Tényleg számít a drukk, a kipihentség, és az, hogy először csináltad.
Ennek ellenére tudnod kell, hogy a komoly (tehát nem online) tesztek (többek közt) éppen ezt a stressztűrő képességet is "figyelik", hiszen mindenkinek volt egy "első" alkalom amit mégis jól teljesített. Nagy különbséget tehát szerintem ne várj, de azt mondanám, igen, próbáld meg még egyszer.
Az éles teszten én is alulmúltam az online eredményt, én is mocskos kába, kialvatlan állapotban ültem be (igen láttam a szarkasztikus megjegyzést az ilyen mentegetőzésről, de aki még sosem tudott magánál eltéréseket észlelni kipihentség-függően az esze vágásában, az valószínűleg stabilan ergya).
Én konkrétan színtiszta kíváncsiságból fogom megismételni (azt hiszem legkorábban 2 évre rá lehet), hogy éppen ennek a kába állapotomnak vajon mennyire volt hatása az eredményre, ha volt egyáltalán.
Aztán persze lehet, hogy csak az fog kiderülni, hogy 2 év alatt rengeteget butultam. :D
"maximum háromszor lehet nekifutni":
ez már elmúlt; már csak az van, hogy kell egy év kihagyás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!