A Mensa IQ teszt azt írja, hogy az IQ-d kevesebb mint 70. Most akkor hülye vagyok?
Kicsit utánaolvastam ennek a "100as alapú 15ös elosztásnak" és én azt szűrtem le, h a 15ös elosztás adja a legkisebb értéket, ami nem hasonlít a netes 18as elosztásúakhoz amiken akár a hülyébb emberek is 130as IQ-t érnek el... Bár nekem jó :D mert 119es IQ-m lett a Mensa tesztjén, szal Happy vok h kibaxottul okos vagyok xD (17évesen) Bár lehet ez csak a sok fizikia és a tanulás oka, mert egyetemre készülni is kell :)
Szal nyugi emberek, a nemzetközi elosztás nem hiszem h a 15ös, mert akkor nem úgy lenne meghirdetve h egy átlagember IQja 100körül van hanem ugy h 70-80 körül.. A Mensa szerintem így akarja kiszűrni a géniusnövendékeket.
Nekem más teszten 104 jött ki, a Mensa-Teszten meg csak 84.
Úgy gondolom, hogy ezek az IQ-Tesztek nem érnek semmit. Mert mondjuk teszem fel... ha valakinek nem voltak jó tanárai akkor az nem fogja megtalálni 15 másodpercen belül a geometriai ábrák között a kakukktojást. Meg a 20 matematikai feladatot, menny ennek meg annak mennyi a százaléka meg ilyesmi. És szerintem az IQ-t nem úgy kellene felmérni, hogy a teszt 30-40%-a matematikai kérdésekből áll. Mert teszem fel lehet hogy én gyenge voltak matekból, de más tantárgyból... mint például földrajz, történelem mindig is jó voltam. Szóval mondhatjuk, hogy a teszt szerint csak az okos meg nem szellemi fogyatékos aki jól vágja a matekot?
31#
Aki keni-vágja a fizikát és a matekot annak nem csoda, hogy 110 feletti eredmény jön ki. Mert az egész a matematikai tudásra épül. Más szóval ha nem vagy jó matekból az azt jelenti ezeknél, hogy hülye vagy. Szerintem nem ilyen módszerrel kellene megállapítani valaki értelmi szintjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!