Melyik fizikai törvény mondja ki, hogy a semmiből nem lehet anyagot előállítani/teremteni?
Itt ellent kell mondanom Mojjonak (na ez is ritka esemény :D).
Acikk, amit linkelt (aminek-ha nem tévedek-talán még a szerzője is az a pasas, akit elsőnek idéztem) a tartalma egyezik azzal , amit fent mondtam, DE:
az, hogy az összenergia kihozható 0-ra;
az a 0, meg a SEMMI az TELJESEN különböző dolog!!!
A #7es kijelentésével sem értek egyet.
Ahogyan említettem: a lényeg az, hogy a Big Bang nem a "semmiből" teremt valamit. És a megmaradási törvények, igen, vehetőek úgy, hogy nem változtathatunk meg bizonyos összértékeket, ami azzal is jár, hogy nem "teremthetünk" belőlük többet(vagy pusztíthatunk el).
Mondjuk most beugrik sok minden modern fizikából - miért nem lehetsz gyorsabb a fénynél (szintén ezeket a törvényeket sértené), mikor sérülhetnek mégis egyes tételek (a "virtuális részecskék" ugranak be...) , de talán jobb, ha nem dumálok arról amihez igazából nem értek. :p
@Vree: tuti elolvastad, amit linkeltem? Idézek:
"As crazy as it might seem, the energy may have come out of nothing! The meaning of “nothing” is somewhat ambiguous here. It might be the vacuum in some pre-existing space and time, or it could be nothing at all"
Bizony: it could be nothing at all :)
És ez igen elfogadott elképzelés, de ami nekünk lényeg: nem mond ellent semmiféle fizikai törvénynek.
@Vree: egyébként szerintem nem igazán sikerült megfognod ennek az universe from nothing elméletnek a lényegét. Még te is elismered, hogy ilyen-olyan megmaradási törvények kvantumfluktuációk során sérülhetnek, lsd virtuális részecskék. Itt pedig pont arról van szó, hogy az univerzum egy nagyranőtt kvantumfluktuáció. Tehát hajszálpontosan ugyanúgy nem érnek fabatkát sem a megmaradási tételek, mint a te virtuális részecskék példádnál.
Amúgy a fénysebesség határsebesség jellege hogyan jön ide? Nem értem a logikai kapcsot... Na meg az ugyan való igaz, hogy _én_ nem lehetek gyorsabb a fénynél, de azt semmiféle fizikai törvény nem tiltja, hogy létezzenek a fénynél gyorsabban haladó részecskék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!