Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet kloroformot...

Hogyan lehet kloroformot előállítani?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncs hogy hogyan kell loroformot előállítani és miből.

Ja és mellékesen a kloroformnak ugyan az a hatása ha megiszom?

2016. ápr. 13. 15:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

1. iparilag klórból és metánból:

CH4+3Cl2=CHCL3+3HCl

2. szívizombénulást és májkárosodást okoz

2016. ápr. 13. 17:11
 2/8 anonim ***** válasza:
"Ja és mellékesen a kloroformnak ugyan az a hatása ha megiszom?" Igen. Meg akkor is ugyanaz a hatása ha a füledbe töltöd. Meg ugyanaz a hatása ha a böröd alá fecskendezed. (Minedgyik hatás más, de az ugyanaz!!!!!!)
2016. ápr. 13. 18:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Én úgy hallottam,hogy klor kell és még valami de nem metán szoval ithon hogyan és miből tudom előállítani?
2016. ápr. 13. 21:20
 4/8 Vak Bottyán ***** válasza:
100%
Igen, klór kell és még valami. Az a valami valószínűleg van is otthon. De nem tudnád otthon előállítani, mert ahhoz speciális körülmények is kellenek, amelyeket a konyhapultnál nem tudsz biztosítani még akkor sem, ha valahonnan tényleg van klórgázod (amelyet a vegyészek is kerülnek, mint a tüzet).
2016. ápr. 13. 21:47
 5/8 A kérdező kommentje:

Klorgázt kálium permanganátból és sósavból tudok előálítani.na és mi az a másik dolog ami valószínűleg van nekem othon.légyszi irja le valaki nem rossz célra kell hanem el szeretnék végezni eggy kisérletet amihez csak az jó.

Szóval Cl+valami=kloroform

A kérdésem mi az a "valami"és hogyan kell előálítani.

(És kérlek mostmár eggy konkrét válaszban írjatok le mindent köszi).

2016. ápr. 13. 22:00
 6/8 A kérdező kommentje:
Ja és a speciális körülmény meg lenne mert a tesóm eggy alapszintű laborban dolgozik és be vihet engem munka után.
2016. ápr. 13. 22:02
 7/8 Silber ***** válasza:
100%

Az ilyenekből szoktak lenni aztán a rokkantnyugdíjak... Egy "alap szintű kabor" sincs felszerelve olyan berendezésekkel, ami kloroform előállításához szükséges (pl. autoklávval)...

Attól pedig hogy ott dolgozik, még nem is lesz kompetens mindenféle laboratóriumban elvégezhető munkában...

Tisztelettel: egy vegyészmérnök.

2016. ápr. 14. 09:53
 8/8 Vak Bottyán ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy senki nem fog részletes receptet írni ahhoz, hogy hogyan állíts elő veszélyes, mérgező anyagokat. Egyrészt valószínűleg bajod esne, másrészt meg a baj megtörténte után azt vennék elő, akitől hallottad a hülyeséget.

Vannak olyan kísérletek is, amelyekhez nem kell magadat kinyiffantani. Nagyon szép csapadékképződéses színreakciókat lehet csinálni szervetlen sókkal pl. Az elemi halogénekkel való munka (pl. klórgázzal) viszont nagyon veszélyes, és a vegyészek sem szívesen csinálják. Én egyszer elemi brómmal dolgoztam, amelyet egy gondosan lezárt üvegben vittem A pontból B-be a laborban. Hiába volt teljesen zárt a cucc, mégis úgy ugráltak el az emberek, mintha valami halálos kórt terjesztenék.

2016. ápr. 14. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!