Hogyan tudnék búzasört előállítani?
A sörfőzés nem olyan, mint a borkészítés, hogy akkor is lesz belőle valami, ha nem értesz hozzá. Ezt ha rosszul csinálod, akkor alkohol sem lesz belőle. A búzát először is malátáznod kell majd, aztán kéne mellé némi árpamaláta is (azt megveheted készen is), aztán nem árt megtanulnod valahonnan a sörfőzés alapjait.
Ez a fórum jó kiindulóhely, ha nincs időd végigolvasni, akkor biztos tudnak ajánlani egy jó kiindulóanyagot, amiből megtanulhatod a lényeget.
Akkor kezd a videóval amit linkeltem.
"búzából malátát nem szoktak csinálni. A búzasör sem búzamalátából készül, hanem sima búzából árpamalátával elcukrosítva." idézet az index fórumról. (link: [link] )
Röviden a szeszgyártásról: A búza, kukorica, rozs, köles, ..., mind-mind keményítő tartalmú növény. Az alkohollá alakuláshoz először a keményítőt kell átalakítanunk cukorrá. A megfelelő hőmérsékleten bekevert maláta, (csíráztatott árpa), de lehet malátát készíteni búzából, kukoricából, kölesből, stb is, csak azért használják az árpát mert saját testtömegének akár a 9x-ét is képes a benne lévő enzimek segítségével átalakítani cukorrá. Szóval belekevered a malátát, az átalakítja cukorrá, azt beoltod élesztővel, megforr, majd vagy koncentrálod (lefőzöd, lefőzeted) pl. ilyen az égetett szesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!