Kénsavat tudok így előállítani?
CuSo4 (rézgális) oldatból elektrolízissel.
Lassan befeketedik és leszűröm. Ezután tényleg kénsav lesz?
Elméletileg igen. De én nem vacakolnék vele ennyit. A munkahelyemen rendszeresen dolgozok kénsavval. Aminek lejárt a gyári szavatossága, elhozhatom. Egyébként nincs semmi baja, csak a minőségbiztosítási rendszer miatt nem szabad használnunk. Külön fizetni kellene érte, hogy elszállítsák és megsemmisítsék.
És ha jól tudom réz-szulfátot már mezőgazdasági boltban sem lehet kapni, valami EU-s szabály miatt.
Egyébként mire kellene a sav?
mennyibe kerülne? nem kell sok de szívesen vennék.
azt esetleg tudod hogy hány %os?
kémiai kísérletezésre kéne
Tömény 98%-osat szoktunk rendelni literes kiszerelésben. De most fejből meg nem mondom hogy mennyi szokott lenni.
Ilyen néhány tízezer Ft körül szerintem. Legalábbis foszforsavat nemrég rendeltem, az 20.000+áfa körül volt, a salétromsav 50.000-60.000 körül ha jól emlékszem. De ezek analitikai suprapure savak. Neked elég lenne a techniaki tisztaságú is, azok nyilván olcsóbbak.
A körúton (Bp) a vegyszerboltban amúgy nem lehet kapni kis kiszerelésben?
az messze van tőlem, sose mentem el oda.
egyébként rézgálicom van, meg is csináltam az elektrolizist. csak olyan indikátorpapírt nem tudod hol kapni? meg akarom nézni hogy van e savassàga. vagy valahogy màshogy ki lehet mutatni?
mert mindent szerintem megfelelően csináltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!