Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hiszel a sorsban? Hogy minden...

Hiszel a sorsban? Hogy minden okkal történik?

Figyelt kérdés

Hiszel abban, hogy minden okkal történik? Hogy okkal válunk el, okkal halnak meg szeretteink, okkal veszekszünk és hogy minden a sors irányít? Evvel szemben abban hogy nincsenek véletlenek? csak annak túnnek? én egyedül ebben az egyben hiszek, semmi másban

kiváncsi vagyok ki hogy áll evvel.

köszönöm a válaszokat

2010. ápr. 21. 19:43
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Én Joshi Bharat-ban hiszek. Ő megmondja a tutit.
2010. ápr. 21. 21:11
 22/31 anonim ***** válasza:
Én is a karmában hiszek. És abban, hogy sok életünk van, és egyre tökéletesebbé kell válnunk. Ez egy tanösvény, amely a Teremtőhöz vezet.
2010. ápr. 21. 21:46
 23/31 anonim ***** válasza:
61%
Igen számos példa van arra, hogy valaki nem kapja vissza a rosszat. De tedd hozzá: abban az életében. Viszont ha több életben gondolkodunk, akkor bizony, ott lesz a megtanulnivaló lecke a következő, vagy az azután következő életben. És ez addig megy, mig minden rosszindulat, irigység, bosszúvágy, kapzsiság,stb.kifogy, és nem marad más csak a szeretet. Ezt legérthetőben a MIRDAD KÖNYVE c. könyvben olvastam,de még Varga Béla is megírta a Végső Valóságban, meg Szepes Mária Hamvas Béla,és sokan mások.
2010. ápr. 22. 09:47
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Én kicsit másképpen fogalmazva azt mondom:

Semmi nem történik véletlenül!

De a sors könyvében nem hiszek.

Hárman gyalogolnak ázsia erdeiben. Előkerül egy tigris.

Azt mondja az egyik: barátaim, nem kell semmit cselekednünk, mert úgyis az fog történni, ami a sors könyvébe meg van írva.

Ez az ember fatalista.

Azt mondja a másik: barátaim, imádkozzunk az ég urához, hogy mentsen ki bennünket a bajból.

Ez az ember mélyen vallásos.

Azt mondja a harmadik, barátaim, mielőtt imádkoznánk, azért gyorsan szaladjunk be abba a közeli kalyibába és zárjuk magunkra az ajtót.

Ez az ember valóban szereti Istent.

Mottó: segíts magadon, az Isten is megsegít

2010. ápr. 22. 12:15
 25/31 anonim ***** válasza:
Minden okkal történik. Már Locke bácsi is megmondta! /LOST/
2010. ápr. 23. 09:45
 26/31 anonim válasza:
Hol az a nagykonyv,es ki irja?Minden dontesed,cselekedeted hoz egy ujabb lepest az eletedben.Van felelosseg,es az hogy okozo vagy a sajat eleted felett,semmi sincs megirva elore,hisz az a jovo,egy meg meg nem tortent dolog.Ami meg nincs arrol nem lehet sokat beszellni,rajtad mulik,az etikadon,az esszeru donteseiden hogy milyen eleted lesz.
2010. ápr. 23. 22:06
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Így van,hiszek benne,mert logikusnak tartom..

"Nincsenek véletlenek,csak az emberek éretlenek!"

de azt is el kell mondanoim,hogy a nagy könyvben a döntések is ott vannak.."megírták" mi lesz,ha ma úgy döntünk kerülővel megyünk dolgozni,vagy ha úgy döntünk úgy megyünk mint máskor,és az is,ha úgy döntünk be sem megyünk..számtalan variáció le van vezetve,mint egy forgatókönyv,amiben mi vagyunk a szereplők,és hibáinkból tanulunk.Nekem ez a véleményem..

cica

2010. ápr. 24. 22:29
 28/31 anonim válasza:
100%

Volt egy kb. öt évig tartó "fatalista" korszakom, amikor egyszerűen SEMMILYEN lépést nem akartam tenni magamtól, mert mindig azt vártam, hogy a "Sors" majd megmutatja az utat.

(Valami hülye telebeszélte a fejemet...)

Az eredmény: öt éven keresztül - amit tudom, hogy már soha nem kapok vissza - csak egy helyben topogtam az életben, nem történt velem semmi, nem fejlődtem sehová, aztán szép lassan depresszióssá váltam, és majdnem öngyilkos lettem. Akkor jelentettem ki, hogy ha ez a "Sors", akkor nekem ebből elegem volt... Azóta próbálom valahogy a kezemben tartani az életem, és azóta elmondhatom, hogy ha nem is valami hatalmas méretekben, de valamennyire megváltozott, és pozitív irányban.

Szóval nekem is az a véleményem, hogy minden ember maga irányírtja a sorsát.

2012. jún. 8. 09:47
 29/31 anonim válasza:
én igen! hiszek abban, hogy minden okkal történik..
2012. dec. 30. 21:16
 30/31 anonim válasza:

Amint látom nem mai téma ez sem, de a személyes véleményemet én is.

Azt nem tudom hogy vane nagy könyv amiben megvan írva minden.. de azt igen hogy minden okkal történik, legalábbis nálam túl sok a véletlen két, az életemben lezajló esemény között... Amúgy vallás párti vagyok, tehát hiszek Istenben, és a hitemet az utóbbi események még jobban megerősítették. Persze most nem fogok leírni hosszas történeteket úgy is jönnek a laikusok és találnak rá magyarázatot.. ilyen voltam előtte én is..

de másrészt magunk irányitjuk az életünket, egyrészben, mivel te, mi döntjük el hogy mi alapján élünk és életünket ez a döntés fogja végig kisérni.

2013. jún. 16. 21:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!