Ez paradoxonnak számít?
Nem ,ez egyszerűen egy nézőpont szerinti igaz vagy hamis állapot témája.
Képzeld el, hogy magad elé a földre írsz egy hatos számot, a veled szemben álló meg kijelenti, hogy az 9.
Ki lehetne hozni belőle.
Paradoxon=látszólag igaz kiinduló feltételekből elértlehetetlen állítás.
Valahogy úgy kéne játszani vele, hogy elismerteted az adott profilodat a "jobb"nak is és a "bal"nak is, aztán levonsz ebből egy lehetetlen következtetést.
Azért kíváncsi lennék, milyen módon lehet ebből kihozni a paradoxont, nekem pillanatnyilag nincs ötletem.
A kedvenc tiszta logikai paradoxonom a következő mondat:
Most hazudok.
Szerintem a kérdező arra gondol, hogy a bal oldali profilja jobb (szebb, mutatósabb, jobban néz ki), mint a jobb oldali. Ez viszont nem paradoxon, mert nincs benne logikai összefüggés, csupán két, egymással semmilyen összefüggésben nem lévő szónak az azonos hangalakja okoz némi zavart.
Mintha azt mondanám, hogy a vár nem rám vár. Vagy a fal nem eszik csúnyán, tehát nem fal.
Én simán arra gondoltam, hogy ugyebár a bal felem a szemben állónak jobbra esik és erre akar építeni valamit.
A grammatikai csavart nem is vettem képbe, éppen mert az maximum szóviccre alkalmas, nem logikai feladatra.
Kétbalkezes vagyok, de abból az egyik jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!