40 Tételt kell megtanulnom holnap délig!?
imátkozzak, hagyam, essek neki vagy mi a túrot csináljak?
estleg valakinek tanulási modszere-van?? mert én elég rossz tanulo vagyok:( vagyis inkább hanyag rég nem tanultam már csak néha bejárok:(
ha olvasok akkor közbe elkalandolozok ne tudok koncentrálni mert nem érdekel:(
de ha pl: tv be látok valamit az megragad.. mit csináljak? diktafon vagy mi?:p
én irtam a kérést:)
ne értsetek félre ha kikapcsolok mindent és olvasom a tételek akkor kalandozok el...
azt hogy amit a tv-be látok megragad azért irtam mert ha látnám a tv-ba a tételek magyarázatát az biztos megragadna..
Ha nem tudsz rákoncentrálni, adj még magadnak 10 percet, igyál egy kávét vagy energiaitalt, gondolt át, hogy mennyivel jársz most jobban azzal, hogy megnyomod az estét/hajnalt, vagy mehetsz megint/újra, ahova újra kell majd tanulnod is! Amint megittad onnantól nincs lébecolás! TV/NET kikapcs :)
Saját tapasztalat: államvizsgára igyekeztünk úgy felkészülni, hogy minden tételhez hozzá tudj szólni!
Nézd át a tételeket, húzd ki színes kihúzóval az abszolút lényeget! Törekedj minél rövidebb tételekre!
Ha az így elkészült tételeket be tudod vágni, már meg lehet a kettes!
És persze az imádkozás sem árt! ;) HAJRÁ!
Sokaknak segít, ha hangosan olvassák maguknak a tételt, és akkor nem kalandoznak el, vagy legalábbis kevesebb az esélye :)
Amúgy idevág egy sztori. Ugyanez a szitu, és a srác megtanulta a 13. tételt, a többit hagyta a francba. Másnap kihúzott egy tételt, és ijedten dobta vissza. Erre a vizsgabiztos: Naaa! Ilyet nem csinálunk, miért dobta vissza?
Diák: Mert a 13. volt, és az a szám nem hoz szerencsét! (persze nem a 13. tétel volt)
Tanár: Na na na! Mondja csak el a 13. tételt, ilyet nem lehet, hogy visszatesszük.
És így 5ösre vizsgázott :D
De azért nem ajánlom ezt a módszert, mert eléggé necces. Lehet, hogy a te tanárod jó fej, és megengedi, hogy mást húzz :P
ez az előző nagyon jó:D
Asszem hasznomra fog vállni:D:D
Minden esetre olvasd el az összeset.Legalább a tudatalattidban meglegyenek.Utána válaszd ki azokat amikről úgy gondolod hogy akár egy kicsit is tud érdekelni és azokat tanuld meg.
Vagy vebkamerával vedd fel ahogy olvasod őket, és utána nézd vissza a gépen:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!