Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha egy világmegváltó 5letem...

Ha egy világmegváltó 5letem tádmad, akkor azt hol kell javasolnom az illetékesnek?

Figyelt kérdés

#repülőgép #ötlet #üzemanyag #világmeótáltó
2016. máj. 23. 15:54
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
kösz a magyarázatot
2016. máj. 24. 14:22
 22/30 anonim ***** válasza:
0%
"ingyen energia nincsen. ". Van. Fúzió.
2016. máj. 26. 04:02
 23/30 meszasa válasza:

Azért ne rettenj el a

"Egy konkrét dologról minél kevesebbet tud valaki, annál szabadabban szárnyalhat a fantáziája. Hiszen nem kötik a dologra vonatkozó szabályok (természettörvények), ha nem is ismeri őket. "

típusú megjegyzésektől.

Ugyanis Albert Einstein is mondta már:

"Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam."

De fontos tudni, hogy ha egy ötlet jónak tűnik olvass utána, hogy:

1. korábban valaki nem találta-e már fel, és voltak-e buktatói

2. van-e erre vonatkozó jelenlegi tudomány, amivel utána lehet számolni, a helyességét ellenőrizni

2016. máj. 26. 09:00
 24/30 anonim ***** válasza:
Nem rettent el. Megértette. Ellentétben veled, hiszen te elrettentésnek vélted.
2016. máj. 26. 09:03
 25/30 anonim ***** válasza:

""ingyen energia nincsen. ". Van. Fúzió."

Az mitől van ingyen? A feldolgozó egység (az erőmű) alkatrészeit, tartozékait elő kell állítani, az erőművet fel kell építeni, karban kell tartani, az üzemanyagot folyamatosan elő kell állítani, szállítani, stb. Attól, hogy a jelenleg ismert, felhasználható energiahordozók közül a fúziós energiának van a legnagyobb teljesítménysűrűsége, attól az még azért nincs ingyen. Akkor lenne ingyen, ha a légkörből hidrogént lélegeznél be, és héliumot fújnál ki helyette.

Ingyen energiához az etiópok jutnak, amikor a kalyibájuk küszöbén ücsörögve lenyalják a szájuk széléről a legyeket.

2016. máj. 26. 09:30
 26/30 anonim ***** válasza:
De ti az ingyen energiát a hatásfokhoz kötitek.., nem úgy ingyen, ahogy te írtad...
2016. máj. 26. 13:42
 27/30 anonim ***** válasza:
48%
Ki az a "mi"? Én személy szerint semmihez sem kötöm az ingyen energiát, mert tudom, hogy olyan nincsen :) Legfeljebb az ezotériához vagy az áltudományokhoz lehet kötni az ingyen energiát.
2016. máj. 26. 14:24
 28/30 anonim ***** válasza:
0%
Mágnesekkel lehet ingyen energiát termelni ...
2016. máj. 26. 16:28
 29/30 anonim ***** válasza:
Nem lehet azzal sem.
2016. máj. 26. 16:35
 30/30 anonim válasza:
65%

Az a lényeg, hogyha van világmelváltó ötlete valakinek, akkor annak ellenőrzése, megvalósítása (prototípus), levédése előtt semmiképpen sem mondja el a fél világnak.

Nagyon aktív kèrdés lett, sok vàlasszal. De még igazán segítő jellegű válasz nem született. Legközelebb ha hasonló ötleted támad, akkor ahogyan mások is írták nem árt utána járni hogy egyáltalán működhet e. Ha van hozzáértő személy a környezetetben akiben bízni is lehet akkor szakmai tanáccsal kapcsolatban fordulj hozzá.

Mindamellett a folyamatokhoz itt egy kis segítség. Mert nem olyan egyszerű egy szabadalmi jog megszerzése mint ahogy gondolnà az ember. Pénzbe is kerül valamint komoly dokumentácíókat kell leadni hogy sikeresen eltudják bírálni.

Látogasd meg a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalnak az oldalát. Ott egèszen pontos leírást fogsz találni az egésznek a menetéről.

A világmegváltó ötletek, meg annak ellenére működHETNEK, hogy csak te látsz benne potenciált! Ahogyan szintén más már leírta. "Nem tudtam hogy lehetetlen ezért megcsináltam."

Nyiovàn vannak alapvető szabályok amik megfelelően alá is vannak támasztva. És tartanunk kell magunkat hozzájuk. De amikor valaki igazán nagyot valósított meg, akkor több esetben azt tapasztaltuk hogy elmert térni a szabályoktól is.

Például még ma is lenyűgöz az a mesterségesen előállított "zöld panel" ami a jövőben a tervek szerint valamennyi építményt befog borítani és széndioxidból fog előállítani oxigént. Nem a kémiai része az érdekes szàmomra. Hanem hogy a természetközeli élmènyeket és hatásokat megtartva valaki olyat álmodott meg ami környezetbarát, nem kíván feltétlenül zöldövezetet, mégis azt a benyomást kelti hogy zöldterületen sétálunk. De ez csak egy pèlda! Rengeteg ettől komolyabb felfedezés és találmány is van. DE még mindíg van mit feltalálni! És érnek majd kudarcok miközben kutatunk. DE nekünk tovább kell menni addig ameddig megnem találjuk azt az egy megoldást amitől majd működni fog!! :)

2016. máj. 30. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!