Ha egyedül otthon elkezdek tanulni Kvantummechanikát, fogom tudni érteni?
Figyelt kérdés
Vagy előbb mindenféleképpen meg kell tanulnom újra egy általános iskolai fizika könyvet? Mert a fizikából akkor nem voltam jó, és sokat is felejtettem. De elkezdett érdekelni a kvantumfizika és szeretném megtanulni önállóan egy tankönyvből. Van esélyem egyedül?2016. ápr. 27. 18:14
31/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ösztönzést, de az a baj, hogy már 4-szer kezdtem el tanulni az angolt, és nem bírt ráállni az agyam erre a lazaságra. Én a katonás németet tanultam 13 évig, és azt szerettem meg. Ettől függetlenül jó lenne megtanulni majd az angolt is egyszer, benne van a 10 éves tervben.
2016. máj. 18. 09:02
32/40 A kérdező kommentje:
Erről a könyvről mi a véleményetek? Olvasta valaki?
Simon Singh - A Nagy Bumm
2016. jún. 8. 14:09
33/40 anonim válasza:
Olvasmányos ismeretterjesztő könyv. Ha érteni akarod, miről van szó, kb annyit használ, mint a Harry Potter.
De hiszen ezt te is tudod. Bármi, amit fizikai témában el tudsz olvasni, olcsó ponyva. 3 oldalon át fejtegették neked. Kezdd a gimis matekkal, ha komolyan gondolod. Nem átnézned kell, hanem készségszinten begyakorolni.
34/40 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy már elkezdtem. Egy kétszintű érettségire felkészítő matekkönyvet tanulok. Most tartok a logaritmusnál. Azt kell, hogy mondjam, változtam :D Tetszik a matek. A példákat is nagyjából sikerül megoldanom. Ha nem értek valamit, majd zaklatlak titeket még :D
2016. jún. 9. 08:12
35/40 anonim válasza:
Hát, ha matekból még csak a logaritmusnál tartasz, akkor nagyon, de nagyon hosszú út áll előtted. Nyugodtan kezdd el tanulni az angolt is, mert mindkettő egy tízéves terv lesz akkor.
36/40 anonim válasza:
Ha nagyjából sikerül megoldanod, az azt jelenti, hogy nem fogsz tudni rá építeni.
37/40 anonim válasza:
Nem leszólásképp írják ám ezeket, de a logaritmus, deriválás, sorfejtés egy fizikusnak olyan mint egy normál embernek az összeadás (... sőt 1+1). Dicséretes persze hogy haladsz és remélem lesz hozzá sok kitartásod, mert kelleni fog nagyon.
38/40 A kérdező kommentje:
Hát nem lesz egyszerű, az biztos! Már látom. 4 napig tanultam a halmazokat, matematikai logikát, számrendszereket, és számhalmazokat, négyzet, gyök, logaritmus. Ezután kezdtem csinálni a "sárga" feladatgyűjteményből a feladatokat. Mondjuk úgy, hogy kb 10-ből 1-et tudtam megcsinálni... Ez így tanár nélkül nagyon nehéz. De nem adom fel, reggel mondta a barátnőm, hogy álmomban beszéltem, és matekoztam :D
2016. jún. 10. 08:53
39/40 A kérdező kommentje:
Geometriát is kell tanulnom hozzá, vagy elég az algebra?
2016. jún. 13. 11:08
40/40 Mojjo válasza:
@39: ó, de még mennyire, hogy kell :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!