Miért nézik le sokkal többen azokat, akik hisznek a szellemekben, mint azokat, aki például Istenben hisz?
Egyáltalán, miért kell lenézni valakit a hite miatt? Főleg, ha ő magának be is tudja bizonyítani a dolgokat...
Ezért most jönni fog majd a sok lehülyéző komment, de nem érdekel:
Én például mindig is hittem a szellemekben, és mióta találkoztam, illetve kapcsolatba is léptem eggyel, azóta aztán 101%-ban hiszem, hogy vannak.
Emellett ismerek egy mélyen vallásos embert, aki úgy nyilatkozik Istenről, mintha a szomszédja lenne, mintha tény lenne, hogy ő van - holott saját bevallása szerint még semmi fizikai bizonyítékot nem kapott róla csak egyszerűen tudja, hiszi.
Namost a helyzet az, hogy sokan hülyének nézik emiatt őt is, de még többen engem a saját hitem miatt. Miért nem lehet elfogadni ezt is ugyanúgy - főleg, hogy ittmaradt lelkekkel már többen kapcsolatba kerültek jóval, mint Istennel?
Egyébként most jöhetnek ide a "térítők" a nem tudom, milyen gyülekezettől meg oldaltól meg izé, hogy hát ez a két dolog nem ugyan az - de az a helyzet, hogy ilyen értelemben ugyanaz, mert egyik létezését, illetve nemlétét sem lehet 100%-os bizonyossággal megállapítani.
Ezen kívül én személy szerint nem hiszek se Istenben, se semmiben - csak annyiban, hogy mindennek van valami értelme ezen a világon - úgyhogy az önjelölt térítőket ez úton kérném szépen arra, hogy ilyen célú kommenteléssel ne fárasszák magukat. Köszönöm :)
Én a természettudományok, nem a teológia embere vagyok. Még megkeresztelve sem vagyok. És nem nézem le azokat, akik vallásosak. Csak az borzaszt el, és azért nézem sokszor hülyének (már elnézést...) ezen irányultságú embereket, mert elfogultak, és mint egy buta birkacsordát, semmiről sem lehet őket meggyőzni, vagy GONDOLKODÓBA EJTETNI. A tudományok ismerője képes érvelni, bebizonyítani, mi miért van. Vagy legalább következtetéseket levonni. Ezt egy vallásos személy nem tudja. Őszerintük mindent (vagy nagyon sok mindent) Istennek köszönhetünk. De ha egy olyan problémába ütköznek, amelyet nem tudnak megmagyarázni ("Miért kell a templomra villámhárító?"), akkor rögtön jön a sablonszöveg: "Isten útjai kifürkészhetetlenek".
Nem a nézeteikkel van bajom. Hanem hogy butává teszi őket a beskatulyázás. Bár ez inkább maga az egyház hibája.
Az, hogy az ominózus mélyen vallásos személy akit ismersz, létező személyként kezeli Istent, az az ő dolga. Még egyetlen felekezeten belül is többféleképpen értelmezik Istent. Egyesek valódi személyként fogják fel, megint mások csak valamiféle felsőbbrendű erőként.
A szellemesdi megint más téma. Hogy érted azt, hogy kapcsolatba léptél velük? Szellemidézés? Elmozdult valami tárgy az asztalon? Ezt oszd meg velünk kérlek.
Megjegyzés: Azt mondtad, be tudod bizonyítani magadnak. Egy bizonyítás univerzális, nem személyre szabott. Tehát vagy mindenkire/mindenre érvényes, vagy nem igaz.
Pont az ilyen hozzállás miatt nézünk le. Te eldöntötted, hogy létezik, ok azt hiszel amit akarsz, de:
1, minek kell itt hisztizni tudomány rovatban, mért akarod annyira, hogy mások elismerjék a hited?! Ezek szerint mégse hiszel annyira, ha mások igazolására vársz
2, 101% nincs. Az ilyen b@ssza ám a tudósok agyát, minek kell még túlozni is?!
3, kit izgat, hoyg te mit tapasztalál? A tudomány objektív igazságokra törekszik.
4, Más hit tökéletesen lényegtelen a te hited szempontjából. A szomszéd hisz Istenben, és? Mért és főleg hogyan akarod a másikkal igazolni a saját világnézeted?
5, Ha eldöntötted, hogy hiszel, az a saját egyéni szocproblémád, de ettől még hited tárgya nem válik objektív igazsággá. Ha te mégis így álsz hozzá, akkor sorry, tuódosok körében az efféle szűklátókörű gondolkodásmódot nem tisztelet övezi.
Helyes a bőgés, oroszlán(ok)! (Shakespeare után szabadon) ;)
A két első helyettem is mindent elmondott. Én főleg azt nem értem, hogy minek egy ilyen kérdést századszorra is föltenni, ha a kérdező pontosan tudja, hogy milyen válaszokat fog kapni!
"minek kell itt hisztizni tudomány rovatban, mért akarod annyira, hogy mások elismerjék a hited?!"
Szerintem egy szóval se mondtam, hogy azt akarom, hogy elismerjenek :)
"Ezek szerint mégse hiszel annyira, ha mások igazolására vársz"
Nem várok senki igazolására, sőt, nem is izgat már ember véleménye. Csupán a miért érdekel, esetleg egy olyan szájából, aki olyan, amit leírtam fenn, és esetleg azon kevesek közé tartozik, aki normálisan meg tudja fogalmazni a mondanivalóját.
Csak ha már feltesz az ember egy miért-tel kezdődő kérdést, az már kötözködés meg provokálás. Ezt sem értem...
"101% nincs. Az ilyen b@ssza ám a tudósok agyát, minek kell még túlozni is?!"
Tudom, hogy nincs. És?
Az én agyamat meg az ilyen egyből támadó emberek b@sszák, mint Te, mégse hisztizek (nem, ez nem az, ez válasz).
Mellesleg akkor miért elterjed túlzás az is, hogy "ötvenszer elmondtam már..."? Ebbe miért nem kötsz bele?
"kit izgat, hoyg te mit tapasztalál?"
És ez szerinted engem érdekel? Mellesleg nem is írtam le, mit tapasztaltam, pont az ilyen hátsórészek miatt, mint Te is vagy :)
És ahogy nézem, van, akit izgat, mert kérdezték előtted (neki, azaz az elsőnek: nem szeretném leírni, mert az ilyen okoskodók, mint a második, úgyis megmagyarázzák, és magyarázatra nem vagyok kíváncsi, mert nem erről szólt a kérdés).
"Más hit tökéletesen lényegtelen a te hited szempontjából."
Szóval nem érted. Pedig direkt leírtam.
De akkor a Te kedvedért, kedves diszlexiás barátom, még egyszer: NEM összevetettem a két hitet, hanem csak megkérdeztem, hogy az én hitemnek ugyan miért nincs az emberek szemében annyi létjogosultsága, mint például a katolikusoké. Hasonló a szitu, mintha azt kérdeztem volna, hogy a b*zik miért undorítóbbak, mint a leszbik.
"A szomszéd hisz Istenben, és? Mért és főleg hogyan akarod a másikkal igazolni a saját világnézeted?"
Mint már írtam, nem akarok igazolni semmit, nem erről szól az egész téma. Diszlexia újfent :)
"Ha eldöntötted, hogy hiszel, az a saját egyéni szocproblémád, de ettől még hited tárgya nem válik objektív igazsággá. Ha te mégis így álsz hozzá, akkor sorry, tuódosok körében az efféle szűklátókörű gondolkodásmódot nem tisztelet övezi."
Nekem azzá vált. De mivel letojom, hogy más hisz-e benne, ezért ezt nem is boncolgatom - de ezt is írtam már.
Mellesleg annyira jössz itt a tudósokkal, holott a helyesírásodat elnézve eléggé messze állsz tőlük... :)
Nem ide kapcsolódik, de kíváncsi lennék a korodra, ha lehet :)
Ja igen, még valami.
Nem kerestem rá a kérdésem tartalmára, mert millióféleképpen feltehették, így beírtam, és azután jöttek ki a hasonló tartalmú kérdések. Nos, azok között egyet sem találtam, ami lefedte volna az én kérdésemet. Akkor milyen századszorráról is beszélünk? :)
Kedves kérdező!
Honnét tudod, hogy többen nézik le a szellemekben hívőket, mint az Istenben hívőket? Ha nem tudod biztosan, akkor a kérdésed tudatlanságon alapul.
Kedves 23.00!
Onnét tudom, hogy tapasztaltam :)
Illetve itt az oldalon is sokkal több "tarkólövés" jellegű választ kapnak azok, akik ilyen jellegű kérdést tesznek fel, mint akik a kereszténységet fürkészik.
Mindemellett azt is megfigyeltem itt, hogy egy istenhívő hűdenagyon felháborodhat, ha leszólják, de egy "magamfajta" nem. Mi le vagyunk szólva, nekünk csöndben kell maradni, mert mi h*lyék vagyunk. Ennek az oka érdekelne :)
Mi alapján állítod azt hogy a szellemekkel többen kerültek kapcsolatba mint Istennel?Azért mert te még csak a szellemeket tapasztaltad?Mindkettő létét meg lehet tapasztalni, csak nem egyformán.Nem vagyok térítő, nem járok templomba, nem olvasom a bibliát, csak egyszerűen hiszem hogy van Isten.És hiszem hhogy szellemek is vannak.Mindkettőt megtapasztaltam.Egyiket így, másikat úgy.Sokszor voltam olyan helyzetben, hogy fogalmam sem volt hogyan oldom meg,de mindig jött segítség valmilyen formában valahonnan.Itt gondolhatsz az egyész apró dologtól az életbevágóan fontos dologig.Isten mindig segített.A szellemek pedig fizikálisan mutatták meg magukat néhányszor.Műszaki cikkek ki-be kapcsolása...
A másik, miért nem tartod tiszteletben a másik nem hitét?Ha valaki nem fogékony a szellemek létezésére, akkor annak miért erölteted a dolgot?Ha nem hisz, hát nem hisz. Beszélj mással róluk.
"Miért nézik le sokkal többen azokat, akik hisznek a szellemekben, mint azokat, aki például Istenben hisz?"
Egyszerű matek. Azokat, akik Istenben hisznek, csak az ateisták nézik le. Azokat, akik szellemekben hisznek, az Istenben hívők egy része is lenézi (ti. akik nem hisznek közülük a szellemekben). Mivel Istenben többen hisznek, mint a szellemekben, ezért többen nézik le a szellemhívőket.
"Egyáltalán, miért kell lenézni valakit a hite miatt?"
Nem "kell", de mindig is úgy volt és mindig is úgy lesz, hogy az emberek lenézik a más véleményen lévőket. Ugyanis nekem azért A a véleményem és nem B, mert A-t tartom helyesnek és B szerintem helytelen. Ezért akinek B a véleménye, az szerintem téved. Ezért ha másban nem kiemelkedően jobb nálam, akkor emiatt lenézem, ha olyan típus vagyok (izgága típus), amelyik méricskéli magát a többi emberhez. Ennyi.
"Én például mindig is hittem a szellemekben, és mióta találkoztam, illetve kapcsolatba is léptem eggyel, azóta aztán 101%-ban hiszem, hogy vannak."
Szerintem meg nincsenek. Szerinted A, szerintem meg B. Ezért ha izgága típus lennék, akkor most ezért szépen lenéznélek :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!