Lőpor receptet tudtoke?
A Feketelőpor: 75% kálium-nitrát, 15% szén (elsősorban puha fából nyert), 10% kén.
A feketelőport alkotó anyagokat a keverés előtt igen kis szemű porrá törik, hogy a különböző anyagok lehetőleg jól elkeveredjenek. A porrá törésre ezelőtt zúzómalmokat, vagy zúzó-kalapácsműveket használtak. A puskák számára apróbb szemű, tehát gyorsabban elégő, az ágyuk számára pedig nagyobb szemű (szemcsés), azaz lassabban elégő lőport gyártanak. A feketelőpor különböző keverési arányainak megfelelően, 270-320 °C-nál gyullad meg, és nevével ellentétben füstje világosfehér.
VIGYÁZ VESZÉLYES
elfelejtettem hogy otthon szinte biztos hogy nem fogsz tökéletes lőport csinálni így hiába van recept az még kevés.
ehhez eszközök is kellenek.
az előző válaszadóval vitatkoznék mert én már csináltam lőport és nagyon jól működött. annyi az egész hogy a hozzávalókat külön- külön kávédarálóval megőröljük.(nehogy eszetekbe jusson együtt őrölni őket mert úgy szikrát kaphat)
ezután már össze lehet önteni a 3 alapanyagot majd több órára golyós malomba kell tenni(házilag előkészíthető)
és már kész is. illetve még nem dfe azt hosszu lenne leirni de e nélkülis működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!