Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van olyan receptet amivel fel...

Van olyan receptet amivel fel lehet robbantani valamit?

Figyelt kérdés

pl egy kólás üveget

olyan anyagok felhasználásával amit meg lehet venni pl egy hipermarketbe. a kóla mentos, és az ecet sütőpor keveréken kívül valami ütösebbet :)

2009. nov. 8. 23:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
:D lol :D hát nem fogok neked irni receptet :D mert félek hogy felrobbantassz valamit :D , miért kellene amugy? vagy csak kiváncsiságbol? Akkor használd a google-t , biztos van olyan oldal ahol leirjak hogy hogy rakj ossze otthon egy kisebb atomtöltetet.
2009. nov. 9. 00:06
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát persze! Kölyök koromban karbiddal robbantgattunk! Ha a karbidmészre vizet öntessz acetilén gáz keletkezik. Igen nagyot durran! (robban)

Vagy ott van pl. kén, salétrom, és faszén megfelelő arányú keveréke (fekete lőpor)

Egy pici gond van: megfelelő tisztaságú alapanyagot nem lehet kereskedelmi forgalomban kapni.

2009. nov. 9. 00:07
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
te is nézed a Mythbusterst ? :)
2009. nov. 9. 00:07
 4/17 anonim válasza:
100%
Mikor gyerekek voltunk akkor a Kinder- tojás sárga belsejét töltöttük meg ecettel meg sütőporral.Igaz nem robbant nagyot, de jó hecc volt! :)
2009. nov. 9. 00:37
 5/17 A kérdező kommentje:

köszi :)

am igen szoktam nézni :D

2009. nov. 9. 00:57
 6/17 anonim ***** válasza:
83%

A gyufa foszforját le kell kapargatni és össze kell zúzni porrá,de úgy,hogy ne legyen benne fa,minél tisztább annál jobb.Fogsz két egyforma csavart és egy anyát,az egyik csavarra rákapatod az anyát és megtöltöd foszforral. Tömítéshez használd a másik csavart,és töltsd tele foszforral az anyát addig amíg már épp csak rá lehet kapatni a csavarokat mindkét oldalt.Ezután földhöz kell csapni és iszonyat nagyot szól!! Minél nagyobb a csavar és az anya,annál nagyobbat szól,hiszen több foszfor fér el benne. De vigyázat,mikor felrobban / hő keletkezik benne a nyomás változáskor amikor földhöz vágod,és meggyújtja a foszfort/ kőkeményen elrepül a csavar egyik fele ezért balesetveszélyes!!

Én egyszer panelban a 6.ik emeletről dobtam le kb egy 24-es csavart teletöltve foszforral,kb 1-2 doboz gyufa foszforja simán belefért az anyába,akkorát szólt,hogy két órán keresztűl az ablakhoz se mertem menni nehogy kiszúrjanak,hogy én voltam.!! :))

Annyit tudni kell még róla csak akkor robban fel ha függőlegesen ér földet,tehát ha a foszfor nyomás alá kerül,én ezt úgy oldottam meg,hogy az egyik csavar szárára tekertem még két három anyát a súlypont miatt így többé kevésbé elsőre felrobban. Ha nincs emelet ahonnan le tudod ejteni,akkor betonon állva felfelé kell dobni,minél magasabbra és minél távolabb magadtól...:)) Jó szórakozást! :)

2009. nov. 9. 09:02
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

1-2 doboz foszforja?:DD Úristen!:)) Én fél doboznyival lőttem akkorát, hogy az egész kerület rám vadászott.:)) 1-2 doboznyi, megfelelő méretű csavarral még egy gyengébb betonelemet is beszakíthat. Mi az ejtés irányítását úgy oldottuk meg, hogy az egyik csavar végére egy kisebb nylon zacsit kötöttünk.

De óvatosan gyerekek, a csavar tényleg lövedékként repül ki, ha eltalál valakit, akkor az már nem lesz jó mulatság. :((

2009. nov. 9. 09:17
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem SAJNOS volt olyan szerencsém hogy sikerült többféle savhoz is hozzájutnom és ökörködnöm vele. A kénsavas salétromsavas móka, lőgyapotkészítés az még oké az vicces volt. Amikor a kólásüveget töltöttem meg sósavval és alumínuomot oldottam benne az is oké. A keletkező hidrogén és klórgáz szétvetette az egészet olyat szólt hogy vártam a rendőrséget.

A gond az volt amikor salétromsav és rézzel is kipróbáltam. Olyan hő keletkezett, hogy elkezdett olvadni azonnal a palack, az utolsó pillanatban sikerült kidobnom az ablakon. 2 másodperc múlva nagy durranás, hangos, de az olvadt palack miatt sokkal tompább mint a sósavasnál. A kert meghalt. Az az olajos salétromsav mindent beterített, szétcseszte a füvet, fákat, a közeli vakolatot és nyílászárókat, de még így is hálás lehetek, mert nem tudom mi van ha a kezemben robban fel, még arra sem voltam felkészülve hogy semlegesítsem.

2009. nov. 9. 10:25
 9/17 anonim ***** válasza:
69%

veszel egy üveg pepsi cola-t és egy adag mentos -t.

Keresel egy akkora csövet, amibe belefér az összes mentos, és a cső átmérője annyi mint a mentosé. Beleteszed őket, a kólásüveg fölé tartod és nagyon gyorsan elengeded úgy, hogy az összes mentos beleessen, ezután rohadt gyorsan rázárod a kupakot és elgurítod.

ha nem tudod időben rázárni az is poén, mert akkor egy több méter magas szökőkutat kapsz;)

amúgy rákeresel jutubon a mentos és pepsi cola kulcsszavakra akkor meg is nézheted mireől beszélek;)

2009. nov. 9. 11:23
 10/17 anonim ***** válasza:
Van egy olyan lehetőség is,hogy fogsz egy teli doboz gyufát és egy másik doboz gyufa tartalmából még rátöltesz annyit amennyi még belefér. Majd a második gyufa gyujtó csíkját letéped és a teli doboz gyufa foszforjához szépen belehelyezed úgy hogy mindhárom oldalról érintkezzen a foszforral. Ezután szigetelő szalaggal jól körbetekered a doboz gyufát mindenhol,több rétegben,egy picike levegőrés se maradhat. Elkezded földhöz csapkodni a gyufát,nem fog eltelni sok idő és be fog gyulladni a doboz gyufa,a szigetelés miatt viszont elég szépet fog durranni. Ha nincs jól körbetekerve akkor csak szsszen egyet és elfüstől!! Ettől nem kell félni mint a csavartól.
2009. nov. 9. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!