1 szemmel környezetünket 2D-ben látjuk,2 szemmel viszont már látjuk a mélységet is, tehát a 3D-t. Lehetséges, hogy n szemmel n+1 dimenzióban látnánk a teret? (Persze, gondolom, ez függhet a szemek elhelyezkedésétől is. )
Osztom, szerintem tekerjünk egy fikuszt, és kávé helyett menjen egy sör+jager.. ne menjünk dolgozni, és sec-pec meglenne az a 4. dim :D
Amúgy egy nagyon drága műszereket gyártó cégnél dolgozok, és ott a marketing része a 4D imaging :)
Végülis a látórendszer 4D, mert időben regisztrálja a 3D képeket.
Hát nekem spec 4. dimenzióként sosem az idő ugrik be, ez szerintem átverés, ha amúgy geometriai a téma. :)
Majdnem annyira átverés, mint amennyire a moziban már 4D, ha az előttem lévő szék pofán tud köpni. :)
Ja egyetértek amúgy, egy gagyi reklámfogás csak :D
Bár a matematikából kiindulva az idő pont egy ilyen dimenzió, de lehet hőmérséklet is stb...
Pl 3D látás, időben változó hőmérsékletadatokkal..'
Jó, lehet bizonyos alkalmazások szempontjából plusz dimenzióként kezelni az időt, de színtisztán térgeometriai kérdésnél szóba sem jöhet.
Még a rel. elméletben sem egyenértékű a térdimenziókkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!