Napkitörés tudna komoly károkat okozni a bolygónkon?
Persze; megesett már, hogy komplett áramellátást tett taccsra egy erősebb napkitörés.
De szerintem ha beírod a Google-be, hogy "napkitörés hatásai a Földre", kapsz egy csomó jó választ...
Nézegetem közben azt is, de igazából nekem kevés az, hogy az elektronikus dolgok tönkremennek. Persze az is jó alap lenne, de inkább valami olyasmire gondolok, hogy mondjuk tud-e egy megfelelő méretű napkitörés akkora kárt okozni a légkörben, hogy az az egész ökoszisztémában kárt tegyen. (állatokra és növényekre egyaránt.) Vagy fel tudna-e melegedni tőle a föld. (tönkrement ózonréteg pl.)
A legtöbb írásban csak a megszokott méretű kitörések hatásait írja le.
1: Tudom, hogy átélt a föld egy csomó nap kitörést, de én a megszokottnál sokkal nagyobbra gondoltam (mint ahogy le is írtam)
2: Nem a civilizáció összeomlására gondoltam (ahogy ezt szintén leírtam)
Poszt-apokaliptikus univerzum alapjául elég egy civilizáció összeomlása.
Azt nem hiszem, hogy a természetben a Nap tudna (illetve akarna) kárt tenni.
A digitális összeomlás nem okozna szerintem poszt apokaliptikus világot. Hamarabb kilábalnánk belőle, mint sokan gondolnák. Max a tinilányok halnának bele....
Az meg, hogy a nap nem tudna kárt okozni a földnek... :D Hogyne tudna kárt okozni a földnek?? Csak elég lenne kicsit közelebb kerülnünk a naphoz és már vége volna mindennek...
Nem csak a telefon meg tv menne tönkre, hanem leáll a fűtés, a gáz, a villany, a víz, meg minden közmű. Tönkremennének a kocsik, tehetautók. A városi emberek ottmaradnának fűtés, ivóvíz, kaja nélkül. Leálnának a kórházak, a rendőrök elvesztenék az autójukat meg a walkietalkiejujat így koordinálatlanok lennének, nem tudnánk elérni őket mikor megkezdődnek a zavargások, fosztogatások(áram hiányában nincs riasztó, de nincs kajájuk sem az embereknek).
Plusz ha sikerül is visszaállítani a legtöbb dolgot hónapok után romokban lesz a gazdaság, és meghalt a fele népesség
Az előző hozzászóláshoz egyetlen dolgot hozzáfűzve: az összes banki adat elveszne. Minden betét és tartozás lenullázódna. És mindez még hiperdeflációt is okozna. Vagyis a világgazdaság teljesen lenullázódna.
Arról nem is beszélve, hogy az összes digitálisan tárolt adat mellett az összes szoftver is megsemmisülne (kivéve, ami pl. CD-n, DVD-n volt, de azt meg nem lenne mivel beolvasni, meghajtó firmwarek is mind pápá), így nagyrészt a '60-as évektől kellene újrakezdeni a számítástechnika fejlesztését, már ha lenne rá erőforrás. De lenne nagyobb bajunk is.
Úgyhogy mindent összevetve, egy hard reset a civilizációnk informatikai infrastruktúrájának a valószínűleg a civilizációnk végleges megsemmisüléséhez vezetne. Azon kevesek maradnának csak életben, akiknek a körülményei lehetővé teszik a középkori mezőgazdasági-kézműves termelési módszerekhez való gyors visszatérést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!