Lehetséges lenne mesterséges szerelmet csinálni?
Mármint a szerelem csak egy biokémia reakció, lehetséges lenne reprodukálni mesterségesen? Pl csinálni egy szérumot ami x ideig szerelmessé tesz valakit.
Ha igen, kibe/mibe lenne szerelmes?
"Mármint a szerelem csak egy biokémia reakció"
Nem, nem az, az már az okozat.
"nem lenne tárgya"
Pillanatok alatt találna az illető!
Volt is már erre példa... agyműtét közben ilyen helyre nyúltak, és a páciens rögtön szerelmet vallott az ott lévő orvosnőnek.
Ez a szerelem téma, nekem sose volt meghatározható dolog. Mi számít szerelemnek? Bizonyára mindenkinek kicsit másmilyen.
Az már szerelem, amikor meglátod álmaid asszonyát, és le se bírod venni a szemedet róla? vagy a szerelem csak párkapcsolat közben alakúlhat ki?
Minden esetre abban biztos vagyok, hogy mindkettő érzet kiváltható pszichoaktív szerek segítségével. (nem azért gondolom így, mert már próbáltam ilyen jellegű kemény drogokat...) De az ember tájékozódik ugye...
Lehet csinálni!
A szerelem elsődleges kiváltó oka a vonzalom,személyes hangsúly,*gravitáció aminek az okozata a kémiai reakció.
A vonzalom feltételez egy olyan rendszert amelyben van egy idealizált szépség, amely mélyen összeköti a rendszer minden elemét*. Ehhez a biológiai lényeknek megvan a megfelelő felismerő szűrőjük, ami majdnem olyan, mint egy arcfelismerő kamera rendszere. A természetben ezt arany v. arány metszésnek hívjuk. Ez alapján kategorizáljuk be az érzékelt dolgokat. Gondoljunk csak bele, hogy egy szép, arányos női csípő vagy mell látványára, hogyan reagál az arra vevő férfi.A fordított esetben a nőknél is hasonlóan működhet. Hát igen! A természet legnagyobb illúziója! Ami a legérdekesebb, hogy az aránymetszés annak ellenére, hogy állandó (matekban Φ ≈ 1,618) a szemlélő maga mint mértékadó nyugodtan változhat. Ha az arány megmarad akkor, lehet valaki 100 Kg-osan is szép, csak mutatkozzon meg ez minden részletében tetőtől talpig. (autó, ló, párduc, szakrálgeometriai renszerek , hangfrekvenciák) stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!