SOS! Még ma ha lehet! Hogyan védhetjük meg vizeink tisztaságát? Köszönöm azoknak akik válaszolnak!
1. Kerestem 1 órán át.
2.Gondoltam talán van valaki aki tud még mást is mondani mint amit találtam.
Csak nagyon röviden, hátha ez is segít:
Nem hajigálunk bele szemetet. Semmilyet.
Nem engedünk bele szennyvizet, vegyszereket, ilyesmiket.
www.eautarcie.org - itt olvasható orszagh.jozsef@skynet.be VÍZGAZDA-rendszer-ismertetése, amelynek lényege: a szelektív (szilárd) hulladékgyűjtés után be kell végre vezetni a FOLYÉKONY Hulladékok szelektív gyűjtését is.
Vagyis: azt már sokan felismerték, hogy ne MINDENT BELE a szemétládákba, most fel kellene már fedezni azt is, hogy NEM MINDENT BELE A CSATORNÁBA!
A VÍZGAZDA-rendszert sikeresen alkalmazzák Nyugat-Európában, több helyen, még ott sem általánosan. Azonban, amikor Országh József professzor a VÍZGAZDA-rendszer magyarországi bevezetésének támogatását kérte a magyar parlamenttől, a kormány gyorsan olyan törvényt hozott, hogy kötelező a csatornázás, és tilos mindenféle alternatív megoldás!
Talán Áder János köztársasági elnökhöz kellene most fordulni, mert ő legújabban elkötelezte magát a környezetvédelem mellett. Ki kéne próbálni, valóban komolyan gondolja-e.
Pedig csak a VÍZGAZDA-rendszer általános bevezetése szüntethetné meg a szabad vizeink gyógyszerekkel, mérgekkel, hormonokkal szennyezését, - mert ezeket a legkorszerűbb "szennyvíztisztító" sem tudja kiszűrni, hanem tovább engedi a folyóinkba!
Üdvözlöm a kérdező aggodalmát a vizeink tisztaságáért! Ha elég sokan lennénk, előbb-utóbb sikerülne megvédeni vizeinket a folytonos szennyezésektől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!