Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért válaszolnak olyanok...

Miért válaszolnak olyanok kérdésekre, akik nem is értenek ahhoz, amire azok irányulnak?

Figyelt kérdés
Kétlem, hogy itt hozzá nem értők tippjeire kíváncsiak a kérdezők.
2010. jan. 30. 19:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mert az HISZIK hogy értik a dolgot,és úgy gondolják hogy az adott ismereteik elegek a kérdés megválaszolásához.pl.:egy 15 éves okos gyerek hiheti azt hogy elég értelmes egy bonyolult fizikai,kémiai kérdés megválaszolásához,mert hallott a dologról.De a hiányos ismeretek következtében rossz válaszok születnek amiket sokszor elhisznek az emberek.
2010. jan. 30. 19:39
 2/12 A kérdező kommentje:

Dühítő, hogy pl pár órája feltettem egy kérdést, és szinte mindenki más választ ad rá.

És ez nem az első eset.

Pl elég megnézni, a világűrrel kapcsolatos kérdésekre mennyire ellentmondásos válszok érkeznek.

2010. jan. 30. 19:51
 3/12 anonim ***** válasza:
96%

Mindenki okosnak akar tűnni,még így látatlanban is.

Erről az jutott eszembe,hogy amikor megkérdezel pár embert az utcán,hogy hol van xy tér,akkor tutira öten hat különböző irányba küldenek.

2010. jan. 30. 20:01
 4/12 anonim ***** válasza:
Gondold el magad mondod hogy tippelnek. A vetélkedőkben is több a tipp mint a tudom. Sokszor maga a válaszoló modja hogy azt hiszem.
2010. jan. 30. 20:09
 5/12 anonim ***** válasza:

Második: én őszintén megmondom általában, hogy fingom sincsen :D

Amúgy én például akkor szoktam olyan témában válaszolni, amihez nem értek, ha ordas és gusztustalan helyesírási hibákat látok.

2010. jan. 31. 07:54
 6/12 dellfil ***** válasza:

Ugye te raktad fel a:

"Ha azt olvassuk, hogy egy galaxis tőlünk X fényévre van, akkor ezt hogyan kell értelmezni?" kezdetű kérdés sorozatot?

A "Miért válaszolnak olyanok kérdésekre, akik nem is értenek ahhoz, amire azok irányulnak?" kérdésedre:

Tudálékoskodásból. Mindenki okosnak szeretne látszani. Segítőkészségből, azt hiszi a válaszoló, hogy tudja a választ. Azután meg van olyan is, hogy a kérdező a jó választ is hibásnak véli, és olyan lehetőséget is elképzelhetőnek tartok, hogy a kérdező jól tudja a választ, és csak kajánságból kifacsargatja az érkező válaszokat a jókat is.(off: jól megizzasztott egy ilyen kérdező, de nem haragszom rá)

2010. jan. 31. 13:07
 7/12 A kérdező kommentje:

Én tettem fel.:)

Tudom is, hogy te melyik válaszoló vagy.

A kérdést azonban azért tettem fel, mert ez már nem az első olyan kérdésem, amelyre ellentmondásos válaszok érkeztek.

2010. jan. 31. 13:16
 8/12 dellfil ***** válasza:

Helló!

Örülök, hogy felismertél :)

Remélem nem sorolsz engem is a hozzá nem értők közé?

Amúgy meg sajna úgy látszik kikerülhetetlen, hogy közbe ne kotyogjon valaki valamilyen marhaságot. Egyébként a csillagászat szinte vonzza a tudálékosokat. (engem is :D )

2010. jan. 31. 15:24
 9/12 A kérdező kommentje:

Hát eszembe jutott valami, úgyhogy most kétségek között vagyok azt illetően, hogy hova soroljalak.

Légyszíves kattints oda.

2010. jan. 31. 15:36
 10/12 anonim ***** válasza:

Az is dühítő tud lenni, amikor válaszolsz vmire, erre vki leolt és lepontoz úgy, hogy nem ért hozzá.

Vagyis pont annyira mint amit már leírtak, hogy azt hiszi hogy érti...

2010. jan. 31. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!