Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért válaszolnak az emberek...

Miért válaszolnak az emberek a kérdésekre az ilyen oldalakon?

Figyelt kérdés
Altruizmus, szórakozás, proszociális viselkedés vagy más?
2014. nov. 24. 22:13
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
0%
okoskodas
2014. nov. 24. 22:16
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

mindegyik

én főleg szórakozásból jövök fel (nagyon sok a vicces kérdés és válasz :)

2014. nov. 24. 22:23
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ milyen a kérdés.

Értelmes kérdésre jó értelmesen válaszolni. De rengeteg az idióta kérdés, meg az áltudományos maszlag. Próbálok felnyitni szemeket, de sokszor csak arrogáns idiótákba botlok... de evvan.

2014. nov. 24. 22:26
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Szórakozás, unaloműzés, egofényezés, és néha-néha tanulás :)
2014. nov. 24. 22:27
 5/22 anonim ***** válasza:
89%
Szeretem a hülyéket tájákoztatni mennyire hülyék. Mellékesen néha válaszolok is ha olyan a kérdés ami tükröz némi értelmet.
2014. nov. 24. 22:50
 6/22 anonim ***** válasza:
Ezzel pihentetem az agyamat, hogy próbálok hozzászólni témákhoz :)
2014. nov. 24. 22:52
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Idő agyoncsapás miatt.
2014. nov. 24. 23:09
 8/22 Wadmalac ***** válasza:
100%

Szórakoztat, ha segíthetek és jó érzés, ha sok visszajelzés szerint egyetértenek velem, vagy ha köszönetet kapok, mert tényleg tudtam segíteni. Ez is egyfajta sikerélmény.

De rengeteg a konok, értetlen, csak a saját szavát istenítő ember, ezekkel való vitára, vitatkozásra nincs szükségem.

amikor az ilyesmi kerül túlsúlyba, sokszor vacillálok, hogy hagyom a fenébe az egészet.

Főleg, hogy valójában nem igazán van szabadidőm itt irkálni, ami időt ide szánok, azt mindig valami más fontos tevékenységtől kell elvonnom.

2014. nov. 25. 07:34
 9/22 Silber ***** válasza:
100%

Fiatalabb koromban altruista voltam. Aztán rájöttem, hogy az emberek nem érdemelnek altruistákat.

A fórumos tevékenységemnek három fő oka van:

1.: Tanulás

2.: Saját szórakoztatás

3.: Megbecsülés

1.: A GyK-n idestova 5 éve vagyok jelen (2009. november 13.), és közel 4500 kérdéshez szóltam hozzá legalább egy alkalommal. Mondanom sem kell, mekkora információmennyiséget jelent ez. A kérdések megválaszolásával nemcsak én ismétlem át az általam egyszer már megtanultakat, hanem sok esetben egy adott témát más aspektusból ismertem meg, vagy egész egyszerűen olyan tényekre hívták fel a figyelmem, amelyekre azelőtt nem is gondoltam. Ezek mind-mind segítenek abban, hogy a lehető legtöbb szakterületre nyerjek betekintést, és képes legyek azokat összekapcsolni egymással, és nem egyszer segítettek már olyan információk "real life" problémák megoldásában, amelyekről csak onnan volt tudomásom, hogy valamely kérdező ilyen témával dobott fel egy kérdést aminek én utánaolvastam.

2.: Az ember időnként unatkozik is (hiába forrósodik a talaj a lába alatt határidős feladatok miatt), akkor legalább értelmesen töltse el, ne Kim Kardashiannal és Máúniká' sóva' lekötve magát. Abból a szempontból szerencsés vagyok, hogy a munkám, a hobbim és így az érdeklődési köröm is közös, így a második pontom kifejtését gyakorlatilag megtettem már az elsőben.

3.: A lelke mélyén minden ember vágyik arra, hogy mások megbecsülését élvezze, nem titkoltan az enyém is. A való életben is azt szeretném elérni, hogy a kollégák adjanak az ember szavára, megbecsüljék, és pozitívan vélekedjenek róla, elismerjék az elért eredményeit. Nagy szívfájdalmam azóta is egy eset, mikor egy kérdező kimondottan az én véleményemre volt kíváncsi egy kérdést illetően, azonban azt csak hónapokkal később olvastam először ( http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__barkacsolas__2698390-s.. Azonban nagyon sok esetben kapok visszajelzést azoktól is, akik szimplán csak néhány kérdést tettek fel, vagy csak egy "köszönöm"-öt szúrnak be a válaszadás után.

A másik nagy elismerés a többi rendszeres válaszadó elismerése, vagy mikor támogatóan, másokkal szemben kiállunk egymás mellett. Bár nem ismerjük egymást (legalábbis én senkit), úgy vettem észre a nickjüket vállaló rendszeres válaszadók elismerik a másikat, tudják ki miben jó, és adnak egymás szavára.

Ugyanakkor ott vannak a borzasztóan lehangoló esetek is, mikor egy nyilvánvalóan helyes válaszadás után az embert lepontozzák. Nem az átlagomat sajnálom (ennyi válasz után gyakorlatilag konstans marad életem végéig), hanem magát az emberi butaság és hálátlanság jelenlétét az önzetlen munkáért cserébe. Ilyenkor sokszor elmegy az ember kedve az egésztől mert sajnos be kell vallani, hogy a válaszadók egy jelentős része mégcsak a "takarodj" felszólításra sem méltó. Ebbe tartoznak bele azok akik lusták, trollkodnak, akik versenyfeladatokat adnak fel, egykönyvűek (szemellenzősek), vagy egyszerűen meg sem köszönik azt az esetenként (saját példán tapasztalva) több órás munkát, amelynek megválaszolásáért sokan kemény ezreseket, tízezreket hagynak magántanároknál. Úgy vélem nem becsülöm túl magam ha azt mondom, százezres nagyságrendet spórolhattam meg összességében.

Néhány példa:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazife..

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazife..

2014. nov. 25. 17:57
 10/22 Angelo84 ***** válasza:
Az elvárások nélküli segítségadást talán még ide lehet sorolni. Ez persze, ahogyan leírták, járhat utólagos haszonnal, de ez nem azt jelenti, hogy magáért a haszonért (sok esetben az egotömés) ír ide az ember.
2014. nov. 25. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!