Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért válaszolnak az emberek...

Miért válaszolnak az emberek a kérdésekre az ilyen oldalakon?

Figyelt kérdés
Altruizmus, szórakozás, proszociális viselkedés vagy más?
2014. nov. 24. 22:13
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a sok választ! Még arról szeretnék érdeklődni, hogy válaszolgattok-e kérdésekre más oldalakon is (pl. reddit), illetve szerintetek kialakult-e itt Gykaorikérdések közösség vagy egyéni "játékosok" vagytok?
2014. nov. 25. 20:37
 12/22 anonim ***** válasza:

Mert ha már annyi minden érdekeset és hasznosat olvasok ezen az oldalon, akkor az a legkevesebb tőlem, hogy kicsit viszonzom a dolgot pár ezer válasszal.

És még ehhez jön az előző válaszolók összes érve kisebb-nagyobb mértékben.

Amúgy máshol nem nagyon válaszolok, max. kisebb fórumokon és személyesen adok tanácsot.

G.

2014. nov. 25. 20:38
 13/22 anonim ***** válasza:

Más ilyen oldalon nem szoktam válaszolgatni

gyk-n sokan ismerik egymást (főleg régebbiek), de én pl. "egyéni játékos" (vagyis inkább válaszoló/kérdező) vagyok, nem jövök fel túl sűrűn az oldalra.

2014. nov. 25. 20:42
 14/22 A kérdező kommentje:
Nagyon érdekes dolgokat mondotok. Szerintetek mivel lehetne jobbá tenni a gyakorikérdéseket? Pl. moderáció, szigorúbb szabályok, egyéb?
2014. nov. 25. 20:49
 15/22 anonim ***** válasza:

Értelmes, kiterjesztett statisztika, több funkció (olvasott/olvasatlan/új válaszok, figyelt kérdések priorizálása, stb.), jobb, több dolgot figyelembe vevő százalékrendszer, valami kellemesebb dizájn, esetleg mobilapp.

Első körben ennyi jutott az eszembe.

G.

2014. nov. 25. 20:58
 16/22 A kérdező kommentje:
A moderációval mennyire vagytok elégedettek?
2014. nov. 25. 21:01
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem tetszik. Indoklás nincs, gyakran moderálnak ki olyan válaszokat is, amik ugyan hasznosak, de kicsit érdesebb a hangvételük és gyakran hagynak meg olyan kérdéseket, amik (egy hozzáértő számára) egyértelműen kitaláltak.

G.

2014. nov. 25. 21:03
 18/22 Silber ***** válasza:
100%

Én néha felkeveredem a Chemicalforums-ra ( [link] azonban jellemzően nem mint válaszadó, hanem kérdező, ha valamit már nagyon nem értek. Ez az oldal olyan magas kvalifitású szakembereket tömörít, akik jelenleg is a szakmájukban dolgoznak, PhD-vel, sok éves munkatapasztalattal rendelkeznek, és véleményükre/megnyilvánulásaikra nyugodtan lehet adni. Én is nekiláttam kreálni egy speciálisan vegyiparra és kémiára szakosodott fórumot nem titkoltan azzal a céllal, hogy az idő elteltével legalább olyan magas színvonalat képviseljen a kémia területén belül amelyet a GyK soha nem fog elérni a tudományok témakörben. Azonban a menedzselése hagy némi kívánnivalót maga után ( [link]

Én sem társultam soha senkivel, habár pl. Berta Woosterrel annó több, az oldalhoz kapcsolódó témájú levelet is váltottam. Amennyiben van valamiféle GyK-válaszadó tömörülés (mint pl. a Wikipedia-szócikk íróké akik találkozókat is szerveznek), nem lenne rossz tudni róla.

Az oldal "szigorúsága" véleményem szerint tűrhető, habár vannak páran akiket egyszerűen csak tarkón kéne lőni.

A moderálás megint egy más téma. Nekem is moderálták már ki hozzászólásom, mikor kiakadtam valakinek az értetlenségén. Azonban a legnagyobb csalódás akkor volt, mikor nyilvánvalóan (és a kérdező által NEM titkolt szándékkal külső megoldást várva) éles versenyfeladat volt feladva, és a GyK-nak való "jelzés", majd külön e-mail írása után sem voltak hajlandóan törölni azt. Természetesen, mivel nincs benne a szabályzatban, hogy a gerinctelenség szankcionálandó. Ezt már csak az überelte, aki egyenesen az érettségi feladatsor megoldása közben írta ki az egyik feladatot, hogy csináljuk meg neki.

2014. nov. 25. 21:52
 19/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ megint csak!
2014. nov. 25. 22:12
 20/22 gromo ***** válasza:
100%
Az előttem szólókkal nagyon sok mindenben egyetértek. Magam részéről tanulás miatt vagyok itt, bár ez nálam egyfajta szórakozás. Egyrészt igen érdekes és tanulságos válaszokat olvasok, másrészt mikor van egy kérdés, amit szakmámból kifolyólag úgy gondolom, hogy kapásból megválaszolok, nagyon gyakran arra jövök rá, hogy nem tudom pontosan. Ilyenkor a válasz apropóján utána nézek ezeknek a dolgoknak, frissítem az ezzel kapcsolatos információimat. Gyakran van olyan, hogy feltesz valaki egy kérdést ami engem is érdekel, s ha nincs rá válasz, utánanézek, s miközben begépelem a választ, meg is jegyzem. Érdekes és hasznos információkra tettem már így szert.
2014. nov. 25. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!