*FELTÉTELEZZÜK* azt, hogy van időutazás. Mi történne, ha előre akarnék utazni az időben 1 percet? Elvileg csak időben utaznék és térben egy helyben maradnék. Ugyebár a föld mozog, és a naprendszer is mozog a galaxisban. Ez azt jelentené, hogy amikor megérkezek 1 perc múlva, már csak a sötét űrt látnám, és nem azt a szép bevásárlóközpont parkolót, ahol a kamionom és a maradék plutóniumom hagytam. Igaz?
Cirka 30km másodpercenként. Szóval arrább kerülnél, de még nem az űrbe.
Ha a haladáshoz képest oldalt vagy akkor csak a felszínen máshova. Ha a haladási irányban a föld alá 30km mélyre, ha a "hátoldalon" akkor 30km magasra kerülsz.
(Ebbe nem számoltam bele a forgást is. Az jóval lassabb.)
2015. okt. 26. 19:12
4/9 EagleHUN válasza:
Hoppá tévestem nem vettem figyelembe hogy 1 percet írtál. A 30km 60x-osával már tényleg az űrbe kerülnél. :)
2015. okt. 26. 19:13
5/9 A kérdező kommentje:
Ezek szerint a Vissza a Jövőbe c. film elején a doki kutyája az űrben kötött volna ki?
2015. okt. 26. 19:14
6/9 anonim válasza:
Kivéve ha olyan géped van, mint az időgép c. filmben. :d
2015. okt. 26. 20:11
7/9 anonim válasza:
Nyilván rögzíteni kell, hogy mihez képest hova érkezel. Az hogy a Föld mozog tényleg igaz, a Naphoz képest. Meg az Univerzumban egy csomó más ponthoz képest. De a Földhöz képest meg nem. Nincs kitüntetett vonatkoztatási rendszer, vagyis te egyszerűen használhatod a Földet is. És ha a Föld a vonatkoztatási rendszered, akkor mondhatod, hogy a Földön belül hova szeretnél érkezni, és oda érkezel. Mondjuk a problémafelvetés érdekes, soha nem foglalkoznak azzal, hogy pontosan hova (és mihez képest hova) jutsz vissza, és ezt hogyan is állítod be. De elvi szinten triviális a megoldás, technikailag meg nem tudjuk értékelni a problémát, hiszen nincs időgépünk.
2015. okt. 26. 22:00
8/9 anonim válasza:
Sajnos a Föld nem inerciarendszer, így valószínűleg esélytelen, hogy a felszínén maradj.
Tehát jó eséllyel az űrbe kerülnél... ha nincs szerencséd, akkor pedig a Föld belsejébe.
Nem igazán látok olyan erőt, ami a Föld felszínén tartana.
2015. okt. 26. 23:45
9/9 anonim válasza:
Hagyjuk békén a szerencsétlen filmeket. Ez a valóság, az meg egy scifi. Semmi közük egymáshoz.
Időutazás nincs, teljesen fölösleges azon meditálni, hová jutunk. És azt képzelni, ez is úgy valósul meg, mint egy közönséges utazás egy járművön.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!