Titeket mi motivál abban, hogy tudománnyal foglalkozzatok?
Tudom, legtöbbeteket az érdeklődés, hogy ez meg az érdekel.
No de aki matematikával foglalkozik? A deriválás/integrálás (csak példák) érdekes? Vagy azért, hátha felfedeztek valamit / okosodni akartok / ezzel akartok foglalkozni / ebben látjátok a jövőt?
(NEM csak matematikára gondolok, hanem szerintem sok olyan dolog van, amit az ember megtanul, pedig nem is érdekli.) Nem tudom, miért érdekel engem ez, remélem nem baj, ha megkérdeztem. Előre is köszi a normális válaszokat!
A matematika sokkal de sokkal több mint deriválás és integrálás. Ezek együtt gyakorlatilag olyanok, mint az általános iskola első osztály, mikor tanulnak a diákok írni olvasni. Vagyis rengeteg minden, érdekes dolognak szükséges alapismerete, mely nélkül nem lehet végezni tudományos kutatómunkát.
Akik matematikával, és általában tudománnyal foglalkoznak, azért teszik, hogy a nemzet és az emberiség számára jobb legyen, mind technikai, mind életszinvonal tekintetében.
Bármilyen tudományos dologgal kezdesz el foglalkozni, előbb utóbb belebotlasz valamilyen diffegyenletbe, és ha nem tudod megfelelően kezelni, akkor nem tudsz tovább haladni.
A matematika nagy része is úgy alakult ki, hogy valamely tudományos előrehaladás érdekében szükségszerűen megoldandó problémák hozták magukkal. Már mintegy 300-400 éve szükségszerűen merült fel a differenciálegyenletek problémája, ami nélkül a ma világa alígha lenne elképzelhető.
Persze mindig hosszú az út, a gazdaságosabb üzem, a jobb energiafelhasználás, vagy épp kedvezőbb hatásfok eléréséhez, illetve ezek optimalizálási feladatainak helyes megoldásához.
Vagyis mindenki számára most már remélhetően egyértelmű és világos, hogy matematika nélkül szinte semmi nem lenne. Nem lenne:
számítógép, internet, tv, telefon, autó, vasut, villamos áram, vízhálózat, gázhálózat.
Nem lennének biztonságos épületek, hidak, alagutak, stb.
Nem létezne orvostudomány a mai szinten.
Tehát ezek tükrében gondoljon mindenki a matematikára, és a tudományokra. Ezek nélkül semmi nem lenne, gyüjtögető életmódot folytatnánk, mint az őskorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!