Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miben hiszel? / Természetfelet...

Miben hiszel? / Természetfeletti lények?

Figyelt kérdés
Van valamilyen természetfeletti lény aminek a létezésében hiszel? (Nem vallási témában de ha igen azt is leírhatod)
2010. márc. 16. 15:42
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
84%

"Nem mindenkinek van szüksége ilyenekben hinni."

Annyira racionálisan élni ebben a sivár világban, hát nem is tudom. Nem hiszek istenben, de azért jó hinni, hogy több van a világban, mint amit látunk. Ami szerintem igaz.

2010. márc. 16. 17:14
 12/25 anonim ***** válasza:
52%

Hinni, talán, de reménykedni, hogy van valami, egészen biztos.

A kétkedők is csak addig kétkednek, amíg valami megmagyarázhatatlan nem történik velük.

Persze, lehet, akkor is elhessentik, "racionálisan" : véletlen volt..

2010. márc. 16. 17:28
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem! Egyébként azért sem, mert ha léteznek tudom is én szellemek, vámpírok, medvedisznóemberek, azok ugyan úgy a természet részeinek tekinthetők... szerintem.
2010. márc. 16. 17:42
 14/25 anonim ***** válasza:
természetesen a földönkívüli életben,olyan nincs h nincs más élőlény, vagy élő organizmus az egész világegyetemben. meg a szellemekben.
2010. márc. 16. 17:47
 15/25 anonim ***** válasza:
76%

Materialista ként a fizikában/nak hiszek. Semmi természet fölötti/megmagyarázhatatlan/istenség vagy akármi szerintem ez mind kamu mert az ember túl gyenge elismerni múlandóságát és jelentéktelenségét. Ma már a körülöttünk lávő világot szépen letudjuk írni tudományos mdon, nem kell sem asztrológia sem szellemek után kutató manus a házban.

Tudomány! ennyi.

2010. márc. 16. 18:48
 16/25 anonim ***** válasza:
51%

A tudomány témakört az ember alkotta meg, és a tudomány azt a tudást foglalja magába, amihez az ember ért.

Amihez viszont az ember nem ért, azt nem fogadja el, elvileg hülyeség!

Ha léteznek szellemek, de az ember nem tudja megtapasztalni, akkor az rögtön hülyeség? A tudomány nem bírja elfogadni, de létezésüket MEGCÁFOLNI sem!

Ennyit a tudományról, csak sötétben tapogatóznak és néha rábukkannak valamire, amit emberileg elfogadható formába, egyenletbe öntenek! Ezek legtöbbje idővel elbukik, és újabb képletek jönnek helyette (Einstein)!

2010. márc. 16. 19:45
 17/25 anonim ***** válasza:
90%

Istenhez is mindig ezzel jönnek a kreacionisták... De tudod nehez olyan dolgot eszrevenni aminek a főbb tulajdonsága az ,hogy észrevehetetlen... Ezért nem lehet megcáfolni, cáfold meg nekem, hogy nem lógatja e bele a farkát a szádba egy láthatatlan, tapasztalhatatlan rózsaszín egyszarvú, vagy nem szart e éppen a fejedre tapasztalhatatlan lótrágyát. Ha képtelen vagy cáfolni ennyit a fejedről mert szaros vagy.

Na körülbelül ennyit ér a Te érvelésed, a tudomány a világunkat a kavrkoktól kezdve képes logikusan felépíteni ahol nicns helye szellemeknek, túlvilágnak stb, ez mind csak botorság, a gyenge ember utolsó fűszála egy posztmodern korban...

2010. márc. 16. 19:50
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

19:50

Te pedig bizonyítsd be! Ugyanis a tudomány a bizonyítás művészete, nem a cáfolásé. Azt fogadja el, ami bizonyítható, nem azt ami cáfolható. Amíg nem tudod bizonyítani, hogy egy láthatatlan, tapasztalatlan rózsaszín egyszarvú a fejemre pottyant, addig nem lehet elfogadni, hogy van és ezt teszi.

Mint mondtam, olyan, hogy természet feletti NINCS! HA léteznek szellemek, vagy isten(ek), akkor AZOK IS A TERMÉSZET RÉSZEI ÉS NEM FELETTE ÁLLÓ DOLGOK.

2010. márc. 16. 20:02
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
A tudomány szemszögéből nézve nincs mit bizonyítani, hiszen tudományosan olyan, hogy szellem, isten vagy tulvilágnak még halvány jelét sem láttuk. Nincs miért elkezdeni bizonygatni valamit ami csak a fantázia szüleménye.
2010. márc. 16. 20:04
 20/25 anonim ***** válasza:
Aki viszont ezt állítja annak kutyakötelessége pont ugyanazon megalapozottság miatt elhinnie a rózsaszín egyszarvús sztorimat is.
2010. márc. 16. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!