Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit tud válaszolni "a tudomány...

Mit tud válaszolni "a tudomány" a kérdésre, hogy "mi az élet értelme? "

Figyelt kérdés

2015. okt. 15. 21:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

De amúgy saját véleményt is írok,az élet ok-okozatból áll.

Nem céllal születsz a világban hanem okkal "Itt az ok anyukád és apukád"

Bármi történik a világban az ok és okozat,ahogy a fent linkelt linkbe jól leírták,hogy az emberekben megvan az,hogy mindennek értelmet akar adni,de valójában az "értelem" az csak az emberi világban létezik.

Például : Sakk táblának,hogy játszanak vele,széknek,hogy üljenek rajta és így tovább

De ha külső szemlélőként nézed és nem teszel hozzá emberi logikát "megszokást" több mindenre használhatóak ezek a dolgok pl egy asztalon is lehet ülni,csak nem megszokott,jobban elmélyedve csak az alakját látod és azt,hogy miből van.

Szóval ki jelenthetem az egész világ egy játszókert,ami atomból épül fel mit mire használsz csak rajtad múlik.

Semminek sincs valójában értelme,ez csak egy szűkítés arra,hogy mire kéne használni.

2015. okt. 16. 03:17
 12/20 Wadmalac ***** válasza:
100%

Erre épphogy nem a tudománynak kell választ adnia. Pontosabban megadta, csak úgy látszik, nem akarod elhinni.

Az életnek, a világegyetem létezésének nincs értelme, nem azért van, hogy célja legyen. A természeti törvényeket követő értelem nélküli folyamat. A leejtett kőnek van célja azzal, hogy leesik?

A vallások persze megmondják, mi az élet értelme szerintük. Csak az nem tudomány.

Az életnek nincs értelme. Úgy összességében.

A tiednek viszont lehet. Ha te adsz neki értelmet, célt.

A továbbiakban érdemes lenne inkább erre szánni időt és energiát.

2015. okt. 16. 08:01
 13/20 Tislerics Máté ***** válasza:

Az ember értelmet ad a dolgoknak! ilyen a természete! A világmindenség nem feltétlenül úgy működik mit az emberi elme.

Ha van is értelme, nem fog számunkra kielégítő választ adni, mivel az ember az univerzumban elég elhanyagoltató jelenség, ebből kifolyólag: nem gondolom hogy az élet értelmének lenne bármiféle köze is hozzánk... maximum annyiban hogy a része vagyunk, de az önmagában nem jelent semmit.

És ha megtudnánk, annak se lenne semmi haszna, mivel ugyan úgy, saját értékrendünk szerint adnánk értelmet szánalmas kis életünknek.

2015. okt. 16. 10:57
 14/20 anonim ***** válasza:

Először a betűhalmazokról. Ha valamibe belevisszük a saját prekoncepciónkat, nincs miről beszélni. Ha te az idézett betűhalmazt értelmetlennek nevezed, az azért van, mert nem ismered az értelmét. Ettől még mások számára lehet értelme, csak te azt nem ismered. Gondolod, hogy az "élet értelme" betűkombináció egy arabnak, szlávnak, kínainak (hogy csak párat említsek) van értelme? Semmi. Mit mond neked: معنای زندگی ? A jelkombinációk értelem egy közmegegyezésen alapul, amelyet vagy ismersz, vagy nem.

Az élet értelme a cselekvés maga. Amúgy az élet a természet része, erről Wadmalac kifejtette véleményét, szükségtelennek látom tovább boncolni. Viszont az ember tudatos lény, ennyiben eltér a természettől, és e szempontból (de nem másból!) az ember, ha már van, és képes a boldogságra, az szeretne lenni. Pontosíthatjuk, mi a boldogság, de felesleges, mert mindenkinek egyéniségétől függően más, viszont önmaga számára - legalábbis - érzi, mi az. Ezt az állapotot strukturált cselekvéssel (azaz cél kijelöléssel, majd annak beteljesítésével) éri el. Aki viszont nem tudja, hogy egy ember boldogsága önmagában nem létezik, az azt sem érti, miért nem sikerül a sajátját elérni.

2015. okt. 16. 13:56
 15/20 anonim ***** válasza:

A tudomány vagy azt mondja, hogy ezzel nem foglalkozik, mert bármi lenne is a választ, azt nem tudná igazolni, így a tudományfilozófiára vagy a vallásra bízza a kérdést.

Vagy az a válasz, hogy az élet értelme az élet.

2015. okt. 16. 14:23
 16/20 Wadmalac ***** válasza:

Van egyébként olyan tudományos hipotézis, hogy az élet a természet turbósított módszere az entrópia csökkentésére, vagyis fizikai törvényszerűségek kényszerítik ki a létrejöttét.

A tudomány képviselői ezzel kapcsolatban vegyesen képviselnek negatív és pozitív álláspontot is, a hipotézis nem cáfolt és nem bizonyított.

2015. okt. 16. 14:51
 17/20 anonim ***** válasza:
Egy színésznőtől hallottam egyszer, vagyis nem biztos, hogy "tudományos": az élet értelme maga az élet.
2015. okt. 16. 22:19
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, jó sok jöttem volna, bár örültem volna, ha kevesebb válasz jön, de azok tényleg a kérdéssel foglalkoznak, nem próbálnak bármit belemagyarázni a kérdésbe, illetve azzal foglalkozni, én milyen ember vagyok, én mit hiszek stb. Hiszen egy szóval nem mondtam, hogy én keresném kétségbeesve az élet értelmét, hiszen nagyon jól tudom, mi az, de kíváncsi voltam, mások hogy látják.
2015. okt. 17. 08:58
 19/20 anonim ***** válasza:
Világosíts fel bennünket! Kérlek!
2015. okt. 17. 10:50
 20/20 Spf9914 válasza:

Üdv!

"A tudomány" sajnos semmit. Alapvetően senki se tud rá választ adni, aki nem egyenértékű (vagy esetleg magasabb) a saját okávál. Ez így elég cifrán hangzik nem? Az OKOZAT te és én egyszóval az, hogy élünk maga az élet ("te és én" igazoljuk, hogy van élet, hogy létezik a létezés xdd).Az OK pedig a kérdésünkre "Mi az élet értelme ?" a válasz ezt keressük. Nagyon elszomorító, hogy itt is van aki erre a kérdésre azt válaszolta, hogy semmi és ezzel el van intézve! De ha valaki számára nincs értelme az életének akkor sokszor öngyilkos lesz )-: Ez szintén tragikus. Ha biztosra tudnánk, hogy nincs értelme a létezésnek itt nem egy ember életéről beszélek hanem úgy komplett az "egész" létről akkor még többen mint most, baromi sok ember céltalanul élne és rossz esetben öngyilkos lenne. Szóval aki az életet értelmetlennek találja az céltalan,boldogtalan és szinte arra is képtelen, hogy éljen.

Ok-Okozat:

Ezt az egészet amúgy már előttem már egy korábbi válaszíró is taglalta de én is szeretném elmondani miről is van szó. Ahogy azt már mondtam mi vagyunk az OKOZAT.--->Kell lenni egy OKnak aki magasabb rendű nálunk. Azért nem írok "amit" mert ennek a valakinek alapból személyesnek kell lennie, hogy személyeket teremtsen. Ezt a valakit most hívjuk Bandinak. Bandi annyira szuper, hogy végtelen hatalma van minden felett. Tegyük fel hogy homokvárat épít. Ez esetben a homokvár személytelen és ő az OKOZAT, Bandi pedig személyes és ő az OK. Ugye kezdjük belátni, hogy az ok magasabb mint az okozat. Ez nincs máshogy nálunk sem. Ha te akarsz valamit tenni akkor magasabb rendű vagy annál mint amit megteszel. Na de Bandi egyszer gondolt egyet, egy kicsit nagyobbat és meg teremtett egy személyes lényt ez volt az ember. Ebből a példából már nem vehető ki annyira a lényeg ezért írok még egyet. Van egy férj és egy feleség nekik születik egy gyermekük, ő azaz a kisbaba személyes lesz. Nekünk embereknek megadatott ez a lehetőség, hogy egy személyt hozzunk létre. Nem tudom egy állatnál vagy más élőlénynél mennyire mondhatjuk ezt. De ezekből a példákból azt láthatjuk, hogy eleve egy személyes lény hozhat létre személyt. Egy kőből sose lesz valami személyes. Most lehet, hogy ezért sok ember elítél. De az anyagból sose lesz semmi személyes. Mi élőlények nem ezek miatt létezünk mármint jó hogy anyag épít fel minket de önmagunk nem ezek miatt leszünk. Egyértelműen kelleni kell egy olyan valakinek aki személyes és sokkal magasabb tudással rendelkezik mint mi. Most nevezzük igaz nevén! Ő JÉZUS KRISZTUS! Én hiszem, hogy számunkra ő maga az OK a létezésre és csak ő tudhatja hogy mi az élet értelme! Nekünk erre a kérdésre nem kell keresni a választ mert fölösleges. Az emberiség nagyon sok mindent tud épp az a baj hogy csak azt nem hogy belássa meddig tud és mire választ adni. De eljön az az idő is amikor rájön, hogy erre nincs elegendő tudása és nem is lesz.

Spf9914

2015. nov. 23. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!