Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ki szerint Einstein nem volt...

Ki szerint Einstein nem volt okos?

Figyelt kérdés
Tudom hogy nem illik igy beszelni arrol akirol elfogadtak hogy o volt a legokosabb de a tisztelet nem egyenlo a valosaggal. Ki nem ert egyet egy ket elmeletevel es ki gondolja meg azt h csak egy felkapott ember volt aki okosnak tunt csak?? Lehet hogy akkoriban o volt a legokosabb de sztem ma mar a legtobb elmeletevel nem lehetne egyet erteni. Irjatok velemenyt mindenkiere kivancsi vagyok. Remelem nem keltettem felhaborodast ez csak egy kerdes.

2015. okt. 5. 14:38
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
97%
hát én szeretnék olyan "hülye" lenni, mint Einstein...
2015. okt. 5. 14:47
 2/18 anonim válasza:
100%
Szerinted Einstein milyen okatatást kapott? Vajon voltak e akkoriban olyan jó iskolák mint ma? Vajon számítógépekkel oldották meg az emberek a roblémáikat stb. Értelmetlen lenne összehasonlítani Einsteint egy mai tudóssal. Ő viszont sokat segített az elméleteivel a tudomány fejlődésében. Úgyhogy szerintem Einstein nem csak hogy okos volt, de ambíciózus is.
2015. okt. 5. 14:48
 3/18 anonim válasza:
100%

Vonatkoztass el a földönkívüli körítéstől, és még úgy is egy zsenit fogsz látni: [link]

Einstein borzasztóan sokat adott a világunknak, kezdve ott, hogy kiemelkedő publikációja miatt még az évet is a "csodák évének" hívták akkoriban. Olyan módon szemlélte a világegyetemet, mint azelőtt senki más, hozzá csak Teslát és Da Vincit tudnám hasonlítani. Az, hogy meg lehet támadni az elméleteit (melyek közül több 100%osan bizonyosságot nyert már), tény és való, és meg is kell támadni, mert ezért lehetséges a világ fejlődése. De azt is meg kell értenünk és látnunk, hogy Ő (és a hozzá hasonlók) olyasmit értettek meg és láttak meg, amiket mi, átlagemberek, még csak elképzelni sem tudtunk volna.

Hát, nekem ez lenne a véleményem.

2015. okt. 5. 14:51
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Ezt vagy ehhez hasonló érvelést nagyon sok mindenkire el lehetne mondani. Például az ókori természettudósok és matematikusok teljesítménye, tételei mai szemmel egészen megmosolyogtatóak, és a legnagyobb eredményeiket sokszor általános vagy középiskolában tanuljuk (pl. Pitagorasz-tétel). Mégse mondanám rájuk, hogy nálunk butábbak voltak, mert abban a társadalmi környezetben és a tudománynak az akkori szintjén igenis nagy dolognak számított ezekre az összefüggésekre rájönni.
2015. okt. 5. 14:55
 5/18 anonim válasza:
100%

"Lehet hogy akkoriban o volt a legokosabb de sztem ma mar a legtobb elmeletevel nem lehetne egyet erteni."

Ezt nyugodtan fejtsd ki bővebben. Kezdve azzal, hogy mit is jelent a "legokosabb".

2015. okt. 5. 14:58
 6/18 anonim ***** válasza:
97%
Én csak azt tudom megmondani, hogy te a fogalmazásod alapján elég butának tűnsz.
2015. okt. 5. 15:03
 7/18 opened paradise válasza:
85%
Én nem szoktam nyelvtannáci lenni,de szerintem először is,legalább a fő kérdést tudd rendesen megfogalmazni...
2015. okt. 5. 15:03
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

E csodálatos pü-t a kérdezőtől kaptam:

"Te vagy a buta en a legokosabb vagyok hozzad kepest tuti mer a kerdesre mar felelni azt jem tudsz xd latsz valahol olyat h rolam van szo?? Nem ez volt a kerdes ulj le egyes"

2015. okt. 5. 22:52
 9/18 opened paradise válasza:
100%
Az már szint...
2015. okt. 5. 23:03
 10/18 Tislerics Máté ***** válasza:
100%
Dobj be egy Snickers-t!
2015. okt. 6. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!