Egy több számjegyből álló szám legkisebb helyi értéken lévő számjegyét a többi megelőzi vagy követi?
Előtte vagy utána van, vannak?
Nem bírom belátni, most mit csináljak?
Töltöttkáposztát!
Am sztem megelőzik, meg amúgy is balról jobbra olvasunk, pl 123-nál az 1-est a 2-es követi, azt pedig a 3-as.
Ha egy számot úgy építek föl, hogy először az utolsó számjegyet írom le, találom ki, akkor a többi számot elé írom vagy mögé? Hiába tudom, hogy az utolsó mögött már nincs semmi, mégis a mögé a szimpatikusabb, talán mert az elé nekem jobbra van.
Ezek szerint az ajtó szó utolsó betűje az "ó', előtte a többi betű. Az "elé" írjuk a többi betűt még mindig zavar.
A lakásod ajtaja előtt vagy mögött állok?
Nem az számít, hogy hogyan definiálsz egy _tisztán logikai_ (matematikai) viszonyrendszert, csak az, hogy miután felállítottad, maradj következetesen benne.
Kezdem belátni, hogy a többi szám előtte van, az utolsó elé írok ebben az esetben
Köszi szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!