Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ti milyen eredmény értetek el...

Ti milyen eredmény értetek el a Mensa IQ teszten?

Figyelt kérdés
Kérem, csak komoly emberek válaszoljanak, és arra is szeretném kérni a válaszolókat, hogy ha lehet ( erre nincs biztosíték) valós adatokat adjanak meg.

2015. aug. 10. 03:49
1 2 3 4 5 6
 11/55 Shai-Hulud ***** válasza:
61%

MINDIG a 2%-ba tartozás volt a feltétel, az alapítás óta. :-)

A magyar Mensa pedig a 15-ös szórású Wechsler-tesztet használ 15 éve.

[link]

2015. aug. 10. 09:54
 12/55 anonim ***** válasza:
38%
meg nem mondom fejbol hogy milyen szoras van az en eredmenyemen feltuntetve. De tuti nem 130ig mert...
2015. aug. 10. 09:57
 13/55 2xSü ***** válasza:
79%
Anno mikor írtam, 24-es szórású eredményt adtak, ott 155< volt az eredményem. A Mensa tagság kritériuma a 148 feletti eredmény volt. Ez a mai 15-ös szórású teszteken 134-135 feletti eredményt jelent, itt 132 feletti eredmény a Mensa tagság kritériuma.
2015. aug. 10. 10:42
 14/55 Wadmalac ***** válasza:
42%

"Következésképpen a válaszolónak SEMMI KÖZE a Mensához... "

Hmmm...el kell ismernem, bizony az én kérdésem is ezért volt célzatos.

Tudtommal a két teszt közti minimális intervallum (nem írom ki, mennyi) mindig is létezett. :)

2015. aug. 10. 11:04
 15/55 A kérdező kommentje:
Aki írta, hogy 120 neki, 120-tól szerintem már nem kell csüggedni, pontosan nem tudom, de az kb 91%-os eredmény lehet. Arra gondolj, hogy 100 emberből 91 embernél okosabb vagy, szerintem ezért nem szabad csüggedni, + ahogy ők is írták, ez adottság, nem tulajdonság, ezért a másik nem nézhető le.
2015. aug. 10. 11:07
 16/55 anonim ***** válasza:
83%
Nem, nem vagy okosabb, csak magasabb az IQ-d, ami hírből sem ugyanaz.
2015. aug. 10. 11:20
 17/55 A kérdező kommentje:
Bocs, rosszul fogalmaztam. Az okosság meg relatív, ki mit tekint annak. Te mit? Erre kíváncsi volnék.
2015. aug. 10. 11:26
 18/55 2xSü ***** válasza:
100%

> Aki írta, hogy 120 neki, 120-tól szerintem már nem kell csüggedni, pontosan nem tudom, de az kb 91%-os eredmény lehet.

80 és 120 között van – 15-ös szórás esetén – az emberek 91%-a valóban. Viszont alatta van a fele, tehát egy 120-as eredmény jobb, mint az emberiség 95-96%-nak eredménye.

De már egy 100-as eredmény esetén sem kell csüggedni, hiszen az is átlagon felüli. Az IQ-nak meg amúgy sincs akkora nagy jelentősége, maximum néhány szakmánál, hobbinál lehet kimondottan előnyt kovácsolni belőle, de úgy általában az IQ nem annyira fontos, mint amennyire népszerű ezt méricskélni.

2015. aug. 10. 11:33
 19/55 2xSü ***** válasza:
75%

> Az okosság meg relatív, ki mit tekint annak. Te mit?

Bár nem én lettem megszólítva, azért elmondom a saját véleményemet. Az IQ olyan, mint a testmagasság. Mondjuk egy kosárlabdázónál fontos lehet, de pl. egy irodai munkában nem számít, maximum könnyebben eléred a felső polcon az iratokat. De önmagában az IQ nem predesztinál semmire. Attól, hogy jó a problémamegoldó képességed, attól még lehet, hogy nem használod problémamegoldásra. Lehet, hogy amúgy műveletlen vagy, nem olvasol, nem tanulsz, lehetsz lusta, lehetsz kiállhatatlan, arrogáns, akivel nem szívesen dolgoznak együtt mások. Egy Mensa szintű IQ-val is lehetsz munkanélküli, vagy hajléktalan, vagy akár analfabéta is, mert az IQ-dhoz nem tetted hozzá, amit kell.

Az IQ problémamegoldó képesség. Az okosság inkább tanultság, „jól informáltság” kérdése. Persze az okosságnak van olyan szelete, amit az IQ képvisel, de úgy általában azt, akit az emberek okosnak tartanak, inkább a tudása miatt tartják annak.

2015. aug. 10. 11:39
 20/55 anonim ***** válasza:
44%
Az IQ pusztan annyit mer hogy mennyire jol tudod megoldani az IQ-teszteket. Okosabb ettol nem vagy.
2015. aug. 10. 12:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!