Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Valaki elmagyarázná nekem ezt...

Valaki elmagyarázná nekem ezt az időzóna dolgot?

Figyelt kérdés
tehát: hogy lehet az, hogy nem hosszúsági köröktől, hanem zónáktól függ az idő? Mert Pl.: Spanyolországba ugyanannyi az idő, mint nálunk de Portugáliába már 1 órával kevesebb...... pedig Spanyolországnak még van nyugatibb partja mint Portugáliának.... azt meg pláne nem értem, hogy Sydney kb.: 1000km-rel keletebbre van mint Vladivosztok, Vladivosztokba még is több az idő 1 órával.... valaki elmagyarázná nekem?
2015. aug. 7. 12:45
 1/3 anonim válasza:

[link]

Itt találtam meg a legértelmesebb magyarázatot

2015. aug. 7. 12:47
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Mert valahol kell határt húzni, és egy Spanyolország szélességű ország nem fog két időzónát használni, csak azért mert van Portugáliánál nyugatibb pontja.

Portugália meg már annyival nyugatabbra került. Illetve Greenwich miatt onnan kezdődik gondolom.

Tehát a földrajzi gyakorlat tényleg azt indokolná, hogy Spanyolországon belül is legyen a Portugáliával egybe eső időzóna, de ez több adminisztrációs hibához, félreértéshez vezetne, mint ha kicsit eltérnek tőle.

Magyarul a gyakorlati életben így indokolt.

2015. aug. 7. 12:51
 3/3 anonim ***** válasza:

Igen a linekn azt írják az "Érdekességeknél", hogy

"Ezek elméleti határok, a valóságban országhatárok-, vagy közigazgatási határokhoz igazítják. Az elméleti határokat csak a nemzetközi vizeken és légtérben tartják be."

2015. aug. 7. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!