Valaki elmagyarázná a pillangó-hatást?
Figyelt kérdés
Valamelyik nap néztem a filmet és utánanéztem,hogy mi is az a pillangó-hatás.Ahogy a filmben,úgy a wiki leírásában sem értettem meg.
Valaki elmagyarázná érthetően?
2013. júl. 29. 13:06
1/15 anonim válasza:
Belemagyarázás csak. Annak a színbóluma hogy a tudomány mennyire összetett. minden mindennel összefügg.
2/15 anonim válasza:
hatás-ellenhatás törvénye, vagy karma, sors.
3/15 anonim válasza:
Szerintem az egész lényege az, hogy akármilyen apró döntés/cselekedet is olyan hatással lehet a jövőre amit előre nem láthatsz.
4/15 A kérdező kommentje:
És ezt hogyan igazolják? Senki nem tudja mi fog történni a jövőben,honnan tudják hogy ez vagy az mit változtat rajta?
2013. júl. 29. 13:47
5/15 anonim válasza:
"Egy pillangó szárnycsapása thai funt idézhet elő a világ másik végén" Ez valami olyasmit takar, mint pl. hogy ha ma nem reggeliztem volna, akkor nem törne ki a III. V.H. Ugyanis: Ha nem vettem volna meg az utolsó kenyeret, amit ma megettem, akkor egy éhező családnak jutott volna, akik nem haltak volna meg, a halál esetük nem kerülne be a híradóba, ami nem okozna felháborodást, amiből nem lenne konfliktus, a nép nem lenne dühös, nem lennének tünetések az éhínség ellen M.o.n, ami aztán kiterjedne Európára, de Amerika ellenezné, ezt a mozgalmat, nem fajulna komolyabb konfliktussá, nem törnének ki kisebb háborúk, Kína nem állna Európa mellé, akik együtt nem dobnának atomot Amerikára, aki nem támadna vissza és ezért nem pusztulna ki a földi élet. Ha egy biciklis miatt 10 másodpercel később értem volna a boltba, nem lenne ez az egész. Hát ez az elv. Azt pedig, h elhiszed e vagy sem, a te dolgod:) pl nem lett volna a berlini fal, ha a szomszéd néni nem ejti el a gyufát. Ennyire persze nem komoly a dolog, de biztos, h létezik és valamilyen formában igaz is! Gondolkodj el rajta néha!:) A film is erről szól. Ha nem tettek volna dinamitot a postaládába gyökeresen megváltozott volna minden, az addigihoz képest, de bárhogy próbált javítani a múlton, így is úgy is ugyan az lett a vége és dili házba került. Erre mondják azt, h minden meg van írva. Úgyis az lesz a sorsod ami...és az ellentörekvések csak közelebb visznek hozzá. Bonyolult dolog ez, de remélem valamennyire érted!:)
6/15 anonim válasza:
Ha most ezt nem kérdezted volna meg nem lennék 4 diplomás orvos. (Az összefüggéssket találd ki magadnak xd)
7/15 anonim válasza:
Hoppá ! Leestem a székről az előző kommentet olvasva és bevertem a kobakomat, vennem kell a patikában fájdalomcsillapítót. Vajon ez előidézi-e a III.Világháborút ? :S
8/15 A kérdező kommentje:
Na,végre megértettem!Köszi a választ!:)
2013. júl. 29. 13:56
9/15 anonim válasza:
Ha a gyógyszerésznek rossz napja lenne, ami a tegnapi álmatlanság okozna, ami azért lenne mert...stb és össze vesznétek akár még elő is fordulhat!!xdd:DD:)
10/15 A kérdező kommentje:
Az előző világháborús példából kiindulva,akkor mindenki vissza tudja vezetni sajt magára a végkifejletét?Akármelyik ember mondhatja pl azt,hogy ha nem dobom ki azt a fél kiló kenyeret,akkor jól lakhatott volna valaki a világ másik felén stb...
2013. júl. 29. 14:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!