Valaki elmagyarázná a pillangó-hatást?
Valamelyik nap néztem a filmet és utánanéztem,hogy mi is az a pillangó-hatás.Ahogy a filmben,úgy a wiki leírásában sem értettem meg.
Valaki elmagyarázná érthetően?
Nem lehet visszavezetni. Nem tudod ilyen módon kikövetkeztetni, h azért lett barna a szemed mert...ez a spirituális, vallás, hit, stb. része. Te ezt nem tudod vissza vezetni a kezdetek előttre -mert ahogy mondták is; minden mindennel összefügg- azt, h a biciklis miért 10 másodpercel később indult el, annak a valódi okát csak Isten, Allah, Buddha, A nagy könyv, Zeusz, Az éter, Az ufók tudhatják (ki miben hisz)
A kérdésedből ki lehet szűrni, h nem teljesen érted. Gondolj bele! Azt mondod; ha nem dobtad volna ki azt a kenyeret, akkor más megehette volna. Ez nem igaz. A baktériumok ették volna meg a szemét telepen. Az nem jutott volna el Afrikába magától. De az, hogy kidobtad -akár- valami hatalmas következményt is előidézhet. Nem az ellentettjét váltja ki egy cselekvés a cselekdetnek (Ha te éhség sztrájkolsz, egy éhező nem lesz attól jóllakottabb) hanem valami mást, de te/mi nem tudhatjuk, h valójában mit is vált majd ki. A háborús dolog csak egy példa volt, h megértsd, de senki nem bizonyíthatja be, h tényleg ezért tör, majd ki. De ez borzasztóan bonyolult (annak akinek fogalma sincs róla) és lehetne napokig magyarázni, de akkor se biztos, h értenéd. Ha minden nap gondolkozol ezen 10 percet egyszercsak megérted. Nekem se magyarázta senki, magamtól jöttem rá. Csak tartsd nyitva a szemed és ha rászeretnél jönni...rá is fogsz. Gondolom olyan 12-15 év között lehetsz. És gondolom engem olyan 30-40 évesnek nézel, saját családdal, gyerekekkel, 2 diplomával (az írásmódom miatt). Pedig 17 leszek októberben. Ahogy idősödik az ember, megkomolyodik és megdöbbentően sok mindenre csak is saját magától jön rá:) Össze fog állni a kép, ne izgulj!:D:)
de itt egy másik példa ha vissza mennél az időben és megakadályoznád a 9/11-et és visszajönnél akk lehet hogy szobrot emelnének neked de ezzel egyidőben mondjuk kitörne a harmadik világháború.de ez csak példa a lényege az az hogy te csak egy apró dolgot megváltosztatsz (mint megakadályozni 9/11-et és megmentesz 3000 embert)de ennek lehetnek akár egész nagy következményei (min pl a 3.világháború)
remélem érthető
A pillangó hatás valóban beleszólhat a sorsunk fordulatába. Persze az nem jelenti azt hogy nem jutunk vissza a kezdeti célhoz.
elmesélek valamit egy különös sorsszerűt az életemből.
Megismertem srácot a tánciskola össztánc estéjén. Randit beszéltünk meg, de nem tudtam elmenni, családi okok miatt. soha többet nem láttam, mert őt haza hívták egy másik városba. Férjhez mentem később valakihez, egy orángután állathoz-- kicsi gyerekkel a karomon elszöktem tőle egy vidéki városba. Ott dolgoztam lett barátnőm aki beakarta mutatni az udvarlóját akivel már esküvőről is álmodozott.... aztán sirva mesélte, hogy a srác képzeljem felszívódott, oda lettek az álmai.
aztán megjelent az orángután" mindent ígért milyen jó lesz és visszacsalt magához. Első héten megütötte a kicsi fiamat aki csak 2 éves volt, hogy neki repült szinte a falnak-- igy újból megléptem tőle. A szüleimhez nem mehettem mert anyám szegény TBC beteg volt és féltettem a gyerekemet-- ezért felmentem a nagynénémhez aki egyetemi tanár volt, a férje a tanácsban dolgozott vezetőként, hogy engedjék meg hogy náluk aludjak,mert hétfőn ha bent lesznek a vezetők a klinikán, akkorra ígérték hogy felvesznek oda dolgozni, lesz szálasom nővérszállón, a gyermekemet elhelyezik hetes bölcsődébe, és onnan magamhoz vihetem hétvégeken a szállóra. minden rendben volt aludhattam volna a nagynénéméknél- ha az a mocsok férje nem nyom neki a falnak a konyhában és nem kezd el fogdosni, mondván ennyivel tartozom!
Jól kupán vágtam, megrugdostam, lett nagy cirkusz,majd összecsomagoltam a kisfiamat és kimenekültem a nyugati pályaudvarra. A pénztárnál azt kértem hogy az ország másik feléig kérek jegyet. Szegedig? Ha az messze van, akkor oda. egész éjjel ment a személyvonat Szeged felé. Ott senkit nem ismertem, munkám lett albérletem a kicsinek is napközi.
Vasárnaponként sétáltunk megnéztük a várost, aztán betértünk egy cukiba ahol már volt hitelem is, és amikor meglátott a felszolgáló már hozta is a málna szörpöt az egy szelet tortát a gyereknek és nekem egy szimpla feketét.
aztán egy nap amikor beléptem, majd nem hanyatt estem, mert az egyik asztalnál ott ült az a régi aranyos srác aki már megférfiasodott... eltelt egy kis idő, már együtt éltünk, már várandós is lettem, de az anyósommal nem jöttem ki- infámis vénasszony volt-- egyszer előkeresett képeket és dicsekedve mutatta, hogy milyen gazdag partit szalasztott el a fia miattam, akinek semmije nincs de gyerek az bezzeg volt... és egy képet vett elő egy fiatal lányról..aki ő szerinte nagyon gazdag család gyereke volt....
S az a fiatal lány volt a barátnőm Pécset, szegény volt mint a templom egere, mert intézetben nőtt fel, senkije nem volt, és bizony az én mai férjem volt az, aki meglépett tőle.
50 éve vagyok annak a srácnak a felesége végül, akit valamikor egy tánciskolában ismertem meg és vesztettem el, és zavarásztuk egymást a félországon keresztül,1958-65-ig!
Ha a nagynéném férje nem egy disznó, akkor ma talán más a férjem.
De a klinikai munka és az újra tanulás de EÜ vonalon szintén nem kerülhettem el egyszerűen csakúgy hozta a sors-- felálltam a könyvelésből és beléptem a klinikára dolgozni és tanulni.. mert 29 évesen döbbentem rá hogy alig ismerem a életünket, mitől élünk, miért halunk, és miért történt meg velem az hogy egy reggel felakartam kelni és megbénult a lábam-- holott az ágyon mozgott, ja letettem megbénult. Orvosnak akartam üzenni és a kisfiammal akartam levelet küldeni az orvosnak, hogy jöjjön gyorsan, --de amikor írni akartam megvakultam!! Amikor beszéltem vagy felnéztem újra láttam.
ezt játszottam el egy éven keresztül!! Láttam, mentem,számoltam hisz könyvelő voltam-- még is ismételten megvakultam, nem mozdult a lábam, még az utcán a legnagyobb forgalom közepén is, hogy dudáltak az autósok, aztán idegenek megfogtak, taxiba ültettek és nyomás az orvoshoz. Az orvossal összevesztem (ez egy nagyon jó provokatív módszere volt!) és dühömben újra láttam felálltam és kirohantam a rendelőből.
Aztán egyszer azt mondta nekem, ezek a tünetek a ki nem sírt könnyek miatt van, valamit nem mesélt el nekem, valamit elhallgat előlem.
Aztán egy nap eldöntöttem érteni akarok mindent az élettel kapcsolatban--- S az az érdekes, hogy amint elhelyezkedtem a klinikán, és elkezdtem dolgozni a legsúlyosabb betegekkel, - soha többé nem állt meg a lábam és nem vakultam meg!-- holott több mint egy éven keresztül hetente többször is megtörtént velem ez az iszonyat-- pedig a létező legjobb orvosom volt! ( Ő előtte, kettőt megettem szőröstül- bőröstül, én gyógyítottam őket, nem pedig ők engem-- szóval el kellett válnunk mint páciensnek és orvosnak,- mindegyiktől.
Na ez hasonló a pillangó effektushoz hogy egy semmi történés miatt, szinte, más millió alakul ki, minden felborulhat, minden teljesen más irányt vehet.
De befejezés lemaradt elpöttyentettem... szóval azért valahol a kezdő feltétel a végkifejlet után, újra a helyére kerülhet, kitisztulhat egy káosz és vissza áll az eredeti, természetesebb állapotába.
S ez eredendően mindenben benne van, az univerzumi változásokban, a földi tragédiák sorozata után, és tulajdonképpen a halál állapota is, egy visszafordulás a mindenség eredendő kezdő feltételeihez... felszabadult energia és egy halom por lesz ismét....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!