Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Einstein utolsó éveiben...

Einstein utolsó éveiben magába menekült, visszahúzódott a külvilágtól, vegetált, csak imátkozott, és nem kutatott semmit, mert előtte rájött valamire. Miért?

Figyelt kérdés
Nem ezoterikus kérdés, csak érdekel, hogy mi lehetett az, ami elég gyökeresen megváltoztatta, hiszen agonisztikusnak vallotta magát egész életében. Azután meg csak ült, fohászkodott, magában filozofált, elmélkedett. Pont ez előtt fejezte be egyik kutatását. Mi lehetett ez? Van itt, aki behatóbban ismeri Einsteint, munkásságát, életét, személyiségét, önéletrajzát, élet, és pályafutását?
2015. aug. 5. 18:08
 1/10 A kérdező kommentje:
Pont az előtt, bocsánat.
2015. aug. 5. 18:09
 2/10 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Forrás? (Szegény Einsteinről annyi hülyeséget terjesztenek, az ember bizalmatlan)
2015. aug. 5. 18:54
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Fogalmam sincs mire gondolsz, és honnan veszed ezt. Einstein valóban visszahúzódott a külvilágtól, és tényleg nem kutatott hetvenakárhány évesen, de nem vegetált, sem imádkozott, hanem vitorlázgatott, vicceket mesélt a papagájának, elvolt a barátnőjével. Aki a naplójában azt írja, hogy sose volt ilyen gondtalan, jókedvű Einstein mint az utolsó egy-két évében.

Einstein amúgy őrülteknek nevezte az őt (többnyire levelezésben) megtéríteni akarókat.

2015. aug. 5. 19:04
 4/10 A kérdező kommentje:
Akkor szerintem nem igaz, mert csak hallottam. Naív vagyok. Utána kellett volna először olvasnom. :P Bocsi.
2015. aug. 5. 19:06
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Einstein ateista volt, azt tudhatnád.

Majdnem ki is tiltották Amerikából e miatt.

2015. aug. 5. 19:19
 6/10 A kérdező kommentje:
agnosztikus volt...
2015. aug. 5. 19:49
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, agnosztikus ateista.

De azóta sunyi hívők annyi vallásos történetet adtak a szájába, hogy csak na.

Ami azért sunyiság, mert tényleg nem akarták annak idején beengedni Amerikába, ugyanezek a hívők (ugyanilyen gondolkodású hívők).

2015. aug. 5. 23:14
 8/10 anonim ***** válasza:
52%
Az "agnosztikus" csak egy kódszó arra, hogy "valahol az ateista és az antiteista között vagyok".
2015. aug. 6. 21:29
 9/10 A kérdező kommentje:
Eygébként én is agonista vagyok, úgy tudom hogy egy külön vallás, de osztom az álláspontodat, a hívők tényleg ártalmasak tudnak lenni.
2015. aug. 6. 22:15
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Albert Einstein, "Hogyan látom a világot?" című könyve:

(megjelent magyar fordításban 1996-ban a gladiátor kiadó gondozásában).

"minden idők vallási lángelméi kitűntek kozmikus vallásosságukkal, amely nem ismer el emberi képre kigondolt tant és istent"

"az erőt a kozmikus vallásosság adja. Egy kortárs nem egészen indokolatlanul azt mondotta, hogy kizárólag a mai és ateista kor legkomolyabb kutatói az igazán és mélyen vallásos emberek."(33. old.)

ÉS HOGY TELJESEN EGYÉRTELMŰ LEGYEN:

"mélységesen meg vagyok győződve arról,hogy a legtökéletesebb értelem nyilatkozik mega tapasztalatilag érzékelhető világ valamennyi jelenségében: ezt értem az isten fogalma alatt. A szokásos kifejezési mód (Spinoza) szerint tehát panteista vagyok."

(128.old.)

2015. aug. 27. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!