Szerintetek ha egy mars járó/drón/műhold/kutyagumi az élet legkisebb jelet is feledezné a marson, azt hogyan fogadná a közvélemény?
"Természetesen ez nincs bizonyítva...."
Nincs. Sőt, tökéletesen cáfolva van.
"...ám érdemes lenne számításba vegyék a "tudósaink" mert logika az nincsen..."
Nekik, vagy az ufológusoknak? :)
Tökéletesen cáfolva? Ki által hol?
De amúgy ez megint egy értelmetlen vita lenne,úgyhogy inkább ne menjünk bele,mindenki azt hisz amit akar...
csak némelyek a hitüket tudománynak álcázzák :D
Értem,tehát azért mert a tudomány rovatban van,attól még nem lehet hinni így már egyből más és ugye nem lehet csak tudományosan hozzászólni igaz? ám ami az ezotéria rovatban van ott a tudományos emberkék nyomhatják a cáfolataikat :D értem nagyon is világos,nincs is több kérdésem!
Az pedig,hogy milyen ismereteink vannak a Naprendszerünkről az egy dolog...egy csomó dolog megdől idővel ..nemrég még a Pluto is bolygó volt ,vagy pár emberöltővel ezelőtt még a Földet is laposnak gondolták...plusz x évvel ezelőtt még a Marson sem volt víz egyesek szerint és a sort még hosszan folytathatnám,de tényleg nincs értelme
"De ugye amíg nem bizonyította egy tudós amit kigondolt amit feltételezett addig csak hit marad..."
Esetleg nézz utána a teória, hipotézis, elmélet, törvény különbségeinek.
A tudós hite maximum arról szól, hogy hisz a teóriájának valószínűségében és természetesen azon dolgozik, hogy - NEM AZON, HOGY BIZONYÍTSA, - bizonyítékot VAGY CÁFOLATOT találjon rá. Mert akármelyik történik, az mindenképpen haladás. Ha bizonyítjuk valamiről, hogy úgy van, az is értékes, meg az is, ha bizonyítjuk, hogy hogyan biztosan nincs és lehet más felé keresni a megoldást.
Edison hitt benne, hogy elő fogja állítani a gazdaságos elektromos világítást.
Van róla fogalmad, hány anyag-összeállítással kísérletezett, mire létrehozta a végleges villanykörtét?
A saját teóriáit cáfolta kísérletileg ezer esetből 999-szer, hogy megtalálja az egyetlen helyes választ.
Na látod, ez hiányzik belőled, meg általában az ilyen hozzászólókból. Hogy a leghalványabban sem képesek kételkedni a saját hitükben és bizonyítékot keresni mellette VAGY ELLENE. Megelégszetek a hittel, tudás és bizonyíték nélkül.
Hát a tudomány nem.
Csak erre nem fogsz rájönni, amíg nem tanulsz, csak hiszel.
"ami az ezotéria rovatban van ott a tudományos emberkék nyomhatják a cáfolataikat :D "
Ja, te csak bosszú-trollkodni jöttél? Akkor csak az időmet vesztegetem.
Szerintem nem értettél meg és nem is hiszem,hogy meg akarsz,az pedig hogy mit gondolsz "a bosszútrollkodásról" az a te dolgod...általában nem szoktam nézni,hogy egy kérdés hova van feltéve,hanem a kérést olvasom el és ha érdekel a témakör akkor válaszolok rá!!!
És igenis kell a hit,az élet minden mozzanatában,mert minimum magadban kell hinned,há másban nem is hiszel,és Edisonnak is hinnie kellett abban ,hogy megtalálja a volfrámot,valamint a megfelelő gáztöltetet,biztosan neki is sokan mondták,hogy nem fog sikerülni,de hitt benne és sikerült is.Akit a mai tudomány nagy tudósnak nevez azokat évszázadokkal ezelőtt kutyaütőknek titulálták volna,ha előállnak "teóriáikkal" .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!