Közvéleménykutatás? Ismeritek?
Nem ócsárolást kérek, csak az első gondolatok érdekel.
Mi jut eszetekbe arról, milyen kép él bennetek, ha azt halljátok"sátánista".
illetve ha "laveyista"? -ha nem ismeritek, ne keressetek rá, legyetek őszinték. :) köszi :)
A sátánistáról valami piromániás idióta, aki előszeretettel gyújt fel templomokat és macskákat.
A laveyistáról, mivel gőzöm nincs mi az – Google-izni meg csalás –, pedig egy lavórban ülő kisbaba. Legalábbis a hangzása alapján.
Újkor és egy határozott „NEM!” (mondjuk ezt nem tudom, miért kellett ideírni…)
Nem kell rákeresnem, mert már hallottam róla.
Mi jut eszembe?
Komolytalanság, hülyeség.
Számomra minden vallás, filozófiai irányzatok, ezós hitek és tanok, egy nagy bullshit.
Kicsit már régi a kérdés de azért leírom
Sátánista: Egyrészt a LaVey-i világnézetet követők, másrészt a spirituális sátánisták akiket én a mérsékelten veszélyes vallások közé sorolok(nincs nagy befolyás, tudtommal központi belyegyzett egyház sem, viszont hívei radikális nézeteket vallanak, amire ez még ráerősít
LaVeyista(ebben elfogult vagyok szóval a vélemény szubjektív): Olyan személy aki felismeri az ember testi létét, és tesz a vágyi kielégítéséért, épeszű határokon bellül, ha ellene tesznek nem ,,odafordítja a másik orcáját" hanem kiáll az igazáért, adott esetben bosszút áll.
Körülbelül Ennyi lett volna
Üdv: Danthe
Nos. Amit Levike írt, az aligha fedi a sátánizmust. Ha már azt nézzük, hogy az EREDETI/IGAZI sátánizmussal (ami már a kereszténység előtt jelen volt) melyik érintkezik inkább, akkor a spirituális.
A spirituális sátánisták megszemélyesítik a Sátánt, természetfeletti lényként imádják, és nagyjából úgy kezelik mint a keresztények istent. Tanításokat várnak tőle, stb.
A Lavey-módszerben meg volt mindenféle sátánizmushoz egyáltalán, okkultizmushoz is csak alig köthető szertartás szerűség, meg ilyen hülyeségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!