Az izomautók kifejezés nem helyes?
Figyelt kérdés
Párom szerint az IZOMAUTÓ kifejezést az olvasatlan,együgyű, nem választékosan beszélni tudó emberek használják és nem szép.
Én úgy gondolom ez létezik .
Szerintetek ?
2015. júl. 31. 13:15
1/6 anonim válasza:
Ha létezik maga a fogalom, akkor helyes, bár én nem sűrűn hallottam eddig. De amúgy a szleng is lehet helyes.
2/6 anonim válasza:
Tükörfordítása a muscle car-nak. Félig szleng, félig szakkifejezés, de leginkább csak ezekre a 2 ajtós amerikai benzinfalókra hsználják. A nevesebb szakújságírók is gond nélkül használják.
3/6 anonim válasza:
Helyes az, csak mivel Európában nem sok ilyet látni, sokan helytelenül használják. Egy V8-as Mustangra nyugodtan mondhatod, de egy BMW-re akkor sem, ha M-es.
4/6 anonim válasza:
Nyilván, abban az értelemben nem helyes, hogy az autónak nincs izma. De egyrészt ez angol tükörfordítás (ahogy előttem leírták) másrészt az "izom, izmos" kifejezéseket arra is szoktuk használni, ha valami erős. Márpedig ezek erős autók.
5/6 anonim válasza:
Én eddig az ilyen autókat NAGYVÉRŰ autóknak hallottam... :)
6/6 anonim válasza:
Igaza van, pl egy menő szép BMW vagy MErcedes inkább ELEGÁNS autónak nevezhető, míg egy 8000 köbcentis Mustang, Cadilac, stb autók, amelyek amerikában futnak az nevezhető IZOMAUTÓNAK. Szükség nincs ekkora köbcentire, de ők fitogtatják hogy megtehetik, a legnagyobb környezetszennyező autókkal, zabálnak pocsékolásig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!