Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Emelkedik vagy csokken a viz...

Emelkedik vagy csokken a viz szintje? Be raktam a fagyasztoba fel pohar vizet, ott felejtettem, s lefagyott a pohar aljara. Kivettem, s fel ontottem tele vizzel . Vartam turelmesen mig el olvad .

Figyelt kérdés
2015. júl. 29. 07:20
1 2
 1/18 Wadmalac ***** válasza:

Ez most fizika vizsgáztató kérdés akar lenni? :D

Kutya kötelessége a szintnek csökkenni, a jég kb. 10%-kal nagyobb térfogatú a víznél.

2015. júl. 29. 07:44
 2/18 dellfil ***** válasza:

Összességében csökken. Az olvadó jég térfogata csökken. Le volt fagyva az aljára, így nem úszott, ezért teles térfogatnyi vizet szorított ki, míg el nem olvadt. Ekkor viszont már kisebb térfogatú lett.

dellfil

2015. júl. 29. 07:49
 3/18 dellfil ***** válasza:

Hú, Wadmalac megelőztél! :)

dellfil

2015. júl. 29. 07:50
 4/18 A kérdező kommentje:

De Apatok Al Gore Elvtars aszonta , hogy Antarktisz olvad s meghalunk !!!

(Persze Antarktisz jege nagyaBul viz alatt van....:-)

Hugy vagyok ilyen szegyentelen ?

2015. júl. 29. 08:01
 5/18 dellfil ***** válasza:

Ha van egy poharad, benne víz és mellette egy jégkocka egy másik edényben amelyikből átfolyhat az olvadó jégkocka vize a pohárba, csökken, vagy nő a pohárban a vízszint? Megsúgom, nő. (Antarktiszra példa.)

Ha van egy pohár vized, benne ÚSZIK a jégkocka és elolvad, csökken, vagy nő a vízszint?

Nem változik. (Arktiszra példa.)

Tehát az Antarktisz jegének vize hozzáadódna bizony a világóceán vizéhez. Vízszintet növelve. :)

dellfil

2015. júl. 29. 08:14
 6/18 A kérdező kommentje:

Ideje eggyet szundicsak , ha mar Antantusz uszik is ....

(jo reggelt Nektek is , itt man 2:30 hajnalban)

2015. júl. 29. 08:27
 7/18 A kérdező kommentje:
Oh , a Zelvtars 100 Millas hazacskaja a Zocean partjan viragzik ...
2015. júl. 29. 08:31
 8/18 dellfil ***** válasza:

Amúgy meg a klíma általános melegedése erősen túl lihegett. Nagyon politika ízűvé vált, főleg az utóbbi időkben. Hogy ne mondjam "agymosásszerű" lett. :)

A legtöbb ember gondolkodás nélkül elfogadja, hogy mi - gaz földlakók - tesszük tönkre a jó, és tökéletes klímát. A kárhozatos csúnya fogyasztói szemléletű civilizációnkkal. Az édeni Földünket lakhatatlan pokollá tesszük.

Enélkül (mármint technológia nélkül) minden szép és jó lenne az időjárásban. :D Édeni viszonyok uralkodnának a Földön ember nélkül.

Mert ugye az eredendő bűn is a tudás fája tiltott gyümölcsének leszakasztása, és elfogyasztása volt. Persze hogy berágott az Úr és kivágta Ádámot és Évát az Édenből, mint macskát... eü. sétára. :D

Remélem érzitek, hogy ez valahol nevetséges? Tehát nem kéne túlzásokba esni, és kritikátlanul beállni a sopánkodó kórusba.

dellfil

2015. júl. 29. 08:52
 9/18 anonim ***** válasza:

defill, veled valami probléma van.

Persze, változik a klíma magától is. De mi ezt nem szeretnénk! Volt olyan klímaváltozás, ahol a fajok 90%-a kihalt!

A jelenlegi változásnál az ember szerepe jelentős. Hogy pontosan mennyi, azt nem tudjuk, de mondjuk 50%-ot becsülhetünk.

TEHÁT BELE TUDUNK SZÓLNI!

Akkor pedig bele is szeretnénk szólni, lásd fent!

(Ha véletlenül a szerepünk csak 10% lenne - bár valószínűleg ennél jóval nagyobb - akkor is bele szeretnénk szólni!)

2015. júl. 29. 10:31
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

delfill, azért lett túllihegett, mert egyre komolyabb a probléma, és az emberek évtizedek óta nem mozdítják a kisujjukat se. Próbálják átjuttatni az egyszerű emberek kemény fején, hogy igenis nagyon-nagyon fontos lenne valamit tenni. És ez elég nehéz, ha közben az egyszerű emberek fele szerint még csak a probléma sem létezik, és még több szerint pedig az embertől teljesen független.

Ettől nem lesz kevésbé tény, hogy mi okozzunk a felmelegedést. Ugyanolyan tény, mint akkor lenne ha nem lenne túllihegve.

2015. júl. 29. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!