A genderizmus célja, hogy az ember egynemű legyen?
Nem, az a célja, hogy ne tolják be az embereket adott szerepkörbe, csak azért mert adott neműek.
Pl tipikus példa, hogy a lányoknak babázni kell, a fiúknak meg nem szabad. Holott van fiú, aki lehet babázna, van lány meg aki sportautót tologatna. És ez megy tovább egészen addig, hogy a lány ne menjen mérnöknek, mert hát lány, tehát hülye a matekhoz, a fiú meg ne is gondolkodjon azon, hogy gyerekekkel foglalkozzon, mert biztosan egy beteg perverz.
@Sir Butcher:
O.K., de ami 'izmus', abbiza' majdnem mind szélsőség...
Hát én pont nem ezt olvastam.
Hanem, hogy nem is említheti meg illetve kérdezhetik meg, hogy mi a neme.
Sőt, majd ő eldönti, hogy lány vagy fiú.
WTF?
Nem értem, hogy valaki férfi külső jegyekkel rendelkezik és akkor lánynak vallja magát.
Na most az ilyen transznemű és kész.
"Hát én pont nem ezt olvastam.
Hanem, hogy nem is említheti meg illetve kérdezhetik meg, hogy mi a neme.
Sőt, majd ő eldönti, hogy lány vagy fiú. "
Ne a kurucrol es a hasonlo helyekrol tajekozodj, mert ok hazudnak.
Amit itt leirtal olyan sehol a vilagon nincs.
Jól van, nem kell a szokásos kajli szöveg.
Nem kurucon olvastam(kb. 2 éve voltam fent utoljára), hanem indexen is van és írnak egy óvodáról, ahol tilos kisfiúnak szólítani egy kisfiút.
Vagy kislánynak a kislányt.
Most én nem értem, hogy mi bajuk van azzal, hogy egy fiút, aki még kicsi, kisfiúnak szólítanak?
" ahol tilos kisfiúnak szólítani egy kisfiút. Vagy kislánynak a kislányt. "
Belinkelned?
"Egy általános iskolában például a játékszerek közül kidobták a kisautókat, mert a fiúk sokkal szívesebben játszottak velük, mint amennyire azt a tanítók megfelelőnek tartották."
Mi az, hogy kidobják és megtiltják ezáltal vele a játékot?
Mi az, hogy nem megfelelő?
Mi az, hogy kiveszik a gyerek kezéből a játékot, hogy ő ezzel nem játszhat?
Sir Butcher erről mi a véleményed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!