Differenciálszámítást szeretnék tanulni, hogy álljak neki?
Figyelt kérdés
2015. júl. 2. 13:04
11/11 anonim válasza:
#10-esnél van a pont. A bólyai féle könyv a legjobb, abból tanár nélkül megtanulhatod az alapokat, én is abból tanultam.
#5-ös. Egyetértek veled, hogy kéne tanítani középiskolában a deriválást. Régebben tanították is, integrálással együtt, csak ugye az utóbbi 20-25 évben teljesen szétverték az oktatást...
Azt viszont elárulhatnád, hogy papíron hogy lehet vonni gyököt, direkt módszerre gondolok, nem ilyen rekurzív eljárásokra.
Mert második gyököt még én is tanultam annak idején, papíron, direkt módon. De harmadikat nem. Harmadik gyököt már vagy rekurzióval (létezik tetszőleges n-edik gyökre rekurzió), vagy logarléccel, stb. számoltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!